Mathema

FOTO Najveće ekipno natjecanje iz matematike u Hrvatskoj održava se u dvije koprivničke škole

Natjecanje se održava na dvije lokacije i to za 1100 učenika osnovnih škola u prostorijama Osnovne škole „Braća Radić“, a za 250 učenika srednjih škola u prostorima Gimnazije „Fran Galović“.

15:41h
0
Najveće natjecanje u matematici u Hrvatskoj // Foto: koprivnica.hr

Tijekom današnjeg dana u Koprivnici se održava matematičko natjecanje “Mathema” koje je okupilo vrsne matematičare iz 65 škola s područja 16 hrvatskih županija.

“Mathema” je najveće ekipno natjecanje iz matematike u Hrvatskoj i jedan od projekata Udruge mladih koprivničkih matematičara.

Natjecanje se održava na dvije lokacije i to za 1100 učenika osnovnih škola  u prostorijama Osnovne škole „Braća Radić“, a za  250 učenika srednjih škola u prostorima Gimnazije „Fran Galović“.

Cilj ovog natjecanja je poticanje logičkog mišljenja i matematičkih sposobnosti kod učenika te popularizacija matematike.

Otvorenju natjecanja u OŠ “Braća Radić” uime Grada prisustvovao je v.d. gradonačelnika Mišel Jakšić, ispred Koprivničko-križevačke županije Ivan Pal, zamjenik župana te ispred Agencije za odgoj i obrazovanje Mirjana Konosić, viša savjetnica za matematiku.

– Čestitam organizatorima na čelu s ravnateljem Krešom Grgacom i predsjednicom Udruge mladih koprivničkih matematičara Marom Grašić. Drago nam je da možemo podržati ovakvo veliko natjecanje, da u Koprivnici ima interesa za razvoj matematike i za razvoj tehničkih znanosti jer mislim da upravo u tome leži budućnost našega grada – rekao je Mišel Jakšić i zaželio dobrodošlicu natjecateljima u Koprivnicu i poželio im uspjeh.


Loading...