28.5 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 24. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
POmislili bi da su izbori

FOTO Nakon 15 godina najava, počelo kopanje na Podolicama, bager priprema teren za postavljanje dizalice
F

U prvom tjednu kampanje, blizu smo zakapanju prve lopate. 

Ne propustite

Danas se na gradilištu buduće škole na Podolicama pojavio jedan bager.  U prvom tjednu kampanje, blizu smo zakapanju prve lopate.

Projekt je to koji već 15 godina puni medijske stupce i izaziva interes lokalne zajednice.

Danas prijepodne na terenu smo zatekli bager koji je iskapao veću površinu zemlje i tovario ga u kamion koji je iskopanu zemlju prevozio stotinjak metara dalje.

Radnici koje smo zatekli na terenu rekli su nam da je u tijeku priprema za dolazak mehanizacije, odnosno dizalicu s kranom koja će biti ovdje postavljena, a za koju je potrebna čvrsta i stabilna podloga.

Nova koprivnička škola, prema planu trebala bi biti dovršena početkom 2022. godine.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Škola će se izgraditi na potpuno komunalno opremljenoj parceli površine otprilike 20 tisuća četvornih metara, a bit će prilagođena i učenicima s teškoćama.

Ugovor o radovima na izgradnji osnovne škole Podolice s izradom projektne dokumentacije u prosincu 2020. su potpisali gradonačelnik Mišel Jakšić i predsjednik uprave Radnika Mirko Habijanec čija je tvrtka dobila ovaj posao.

Nakon što je ugovor sklopljen, izvođač ima 20 mjeseci da Gradu preda ključ gotove škole, što znači da bi 2022. godine u novu školu trebalo krenuti 400 školaraca.

Za potrebe opremanja škole bit će proveden još jedan postupak javne nabave.

Podsjetimo, osnovna škola Podolice priča je koja traje 15 godina. Toliko se o njoj pričalo da s razlogom među građanima izaziva podsmijeh.

Gradonačelnik Mišel Jakšić u lipnju je prošle godine isticao da od strane države nema interesa za ulaganje u obrazovanje u Koprivnici, kako u škole tako i u Sveučilište Sjever, pa su odlučili da imaju dovoljno povoljnu financijsku situaciju da sami krenu u projekt.

– Danas je početak, dokumentacija ide na savjetovanje, nakon toga javna nabava i nadamo se da će krajem ove ili početkom iduće godine krenuti radovi. Želimo školu sa 16 razrednih odjeljenja i sportskom dvoranom. Ovo je i velik korak prema ostvarivanju cilja jednosmjenske nastave u Koprivnici – rekao je tada gradonačelnik.

Vrijednost investicije na Podolicama je 40,7 milijuna kuna bez PDV-a.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Hvala na svemu

Marija Stipan nakon 45 godina staža odlazi u zasluženu mirovinu: “Još danas sestra, od sutra slikarica i vrtlarica”

Marija Stipan mnogima je dobro poznata medicinska sestra koja je desetljećima pacijentima u koprivničkoj Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×