UDRUGA MALI PRINC

FOTO Napreduju radovi na izgradnji Kuće podrške u Đurđevcu, Janči: Zadovoljan sam dinamikom

Izgradit će se i opremiti objekt veličine 565 metara kvadratniih, što će pratiti nabava specijalizirane opreme, uključujući vozilo za prijevoz osoba s teškoćama u razvoju.

14:04h
0
Foto: Grad Đurđevac

Izgradnja Kuće Podrške Udruge Mali princ jest u fazi radova na prizemlju objekta. Kroz deset dana očekuje se postavljanje stropnih ploča te početak postavljanja armature i pripreme za izgradnju druge etaže objekta.

– Zadovoljan sam dosadašnjom dinamikom radova, a predviđeni završetak je u ljetu iduće godine. Osim izgradnje novoga objekta, uredit će se i kompletno dvorište te zimski vrt s postavom vodenog igrališta za sve korisnike objekta – istaknuo je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Podsjetimo, riječ je o projektu vrijednom više od 14 milijuna kuna potpuno financiranom europskim novcem. Nastao je s ciljem promicanja socijalne uključenosti i smanjenja nejednakosti osoba s teškoćama u razvoju kroz poboljšani pristup socijalnim uslugama te prelazak s institucionalne skrbi na skrb u zajednici.

Foto: Grad Đurđevac

Izgradit će se i opremiti objekt veličine 565 metara kvadratniih, što će pratiti nabava specijalizirane opreme, uključujući vozilo za prijevoz osoba s teškoćama u razvoju. Puni kapacitet zajednice predviđen je za osmero ljudi.

Uz Jančija, radove su obišli predsjednik đurđevačkog Gradskog vijeća Željko Lacković, pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje, uređenje i komunalne djelatnosti Dejan Đud, predsjednica Udruge Mali Princ Kristinka Štefan, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Danijel Rupić te predstavnica izvođača radova Lidija Kušt.

Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac