17.1 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Kazne su visoke

FOTO Našoj općini “prekipjelo”, upozoravaju na pse koji šeću ulicama: Molimo vlasnike da ih drže pod nadzorom
F

Kako kažu iz Općine, vlasnici su dužni paziti na svoje životinje zbog sigurnosti stanovnika, prometa, drugih životinja te sprječavanja nekontroliranog razmnožavanja

Ne propustite

Brojni vlasnici pasa puštaju svoje ljubimce da nekontrolirano lutaju bez nadzora, a na to su upozorili iz Općine Kalinovac i podsjetili na obveze vlasnika, ali i kazne koje ih mogu snaći.

Kako kažu iz Općine, vlasnici su dužni paziti na svoje životinje zbog sigurnosti stanovnika, prometa, drugih životinja te sprječavanja nekontroliranog razmnožavanja.

– Sukladno članku 3. Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama na području Općine Kalinovac („Službeni glasnik Koprivničko-križevačke županije“ broj 5/18) dužni, između ostaloga, onemogućiti bijeg i kretanje pasa po javnim površinama bez nadzora – navode.

Na to upozoravaju zato što nedavno uočeni psi bez ikakvog nadzora.

– Mole se vlasnici pasa da poštuju odredbe citirane Odluke te da svoje kućne ljubimce drže na način kako to zakonske odredbe propisuju – upozoravaju iz Općine.

U suprotnom, komunalni redar može izreći novčanu kaznu i usmeno upozorenje. Primjerice, kazna od 132,72 eura čeka osobu koja nije onemogućila bijeg i kretanje pasa po tuđem privatnom posjedu i po javnim površinama bez nadzora te ako psa izvede na javne površine i mjesta na koja to navedenom Odlukom nije dopušteno, ili ga izvede bez potrebne dozvole i dopuštenja, ili izvede na javnu površinu psa koji nije označen mikročipom ili nije na povodcu i pod nadzorom posjednika.

psi, pesi
Foto: Općina Kalinovac
psi, pesi
Foto: Općina Kalinovac
psi, pesi
Foto: Općina Kalinovac
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Osvaja

Prozračni outfit na lijepoj Koprivničanki je za peticu, ovako izgleda look rođen za ljeto

Da je počelo ljeto možemo vidjeti na svakom koraku - ne samo da je nama vruće, već se i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×