18.2 C
Koprivnica
Četvrtak, 30. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
dan učitelja

FOTO Nastavnici u Goli otvorili jedinstvenu izložbu. Crtali su jedni druge, a portreti su mala remek djela
F

Zadatak je bio izazovan, u njemu sam uživala, bio mi je „zona za opuštanje“. Crtanje mi je dalo određenu dozu smirenosti i snage za dalje. Nadam se da ćemo imati priliku sudjelovati u više takvih izazova u budućnosti, kazala je pedagoginja  Evelina Kovačić Šimunić.

Ne propustite

Učitelj likovne kulture u Osnovnoj školi Gola Mario Dimić odlučio je iznenaditi učitelje svoje škole, i to povodom Dana učitelja koji se obilježava 5. listopada.

Naime, još u kolovozu, za vrijeme ljetnih praznika, pozvao je putem maila svoje kolege da se priključe projektu u kojem bi portretirali kolegu iz školske zbornice, i to po svom izboru. Svatko tko je pristao na izazov, tajno je crtao izabranog kolegu, a Mario ih je vodio u tom pothvatu. Poticaj za ideju dali su mu učenici sedmih i osmih razreda iz škole u Drnju koji su crtali portrete svojih učitelja. Okupilo se 16 djelatnika predmetne i razredne nastave koji nisu imali skoro nikakvog iskustva te su prionuli kreativnom izražavanju.

– Oduševila me spoznaja da su učitelji, iako većina nije imala crtačkog iskustva, odlučili sudjelovati u ovom doista pravom umjetničkom izazovu. Uz međusobnu, ali i mentorsku podršku, nastali su prekrasni portreti koji su svima bili ugodno iznenađenje. Kolege su izradili svoje prve portrete, neki otkrili i skriveni talent te smo u školi postavili izložbu pod nazivom Učitelji na dar učiteljima – rekla je Violeta Pranjić, ravnateljica Osnovne škole Gola.

Učiteljica razredne nastave Biserka Saboliček rekla je da iako je svjesna da je crtanje portreta zahtjevno, maksimalno se potrudila.

– Naravno, željela sam da moj rad razveseli osobe koje sam crtala. Koliko sam bila uspješna u tome, najbolje to oni znaju. Puno sam naučila, a međusobnim portretiranjem još smo se više povezali – rekla je ona.

– Kako sam antitalent u crtanju, bio sam vrlo skeptičan. Prilikom crtanja uložio sam puno truda, ali sam na kraju bio zadovoljan svojim radom. Uz kvalitetnog mentora, dobre upute, malo dobre volje i truda uvidio sam da mogu nadmašiti i pobijediti samoga sebe, čak i u onome što nikad nije bilo moje područje. Osim toga, projekt je doprinio tome da se dodatno zbližimo jedni s drugima – rekao je vjeroučitelj Stjepan Ratajec.

– Za izradu portreta izabrala sam nastavnicu Sandru koja mi je prijateljica privatno i poslovno. Zadatak je bio izazovan, u njemu sam uživala, bio mi je „zona za opuštanje“. Crtanje mi je dalo određenu dozu smirenosti i snage za dalje. Nadam se da ćemo imati priliku sudjelovati u više takvih izazova u budućnosti – kazala je pedagoginja  Evelina Kovačić Šimunić.

Učiteljica Sandra Slama kaže da je crtanje bilo zabavno i inspirativno, a nije bilo teško crtati kolegu koji nasmijava cijelu zbornicu.

– Za mene je to bio nov izazov koji me je stavio u nepoznato, ali istovremeno obradovao i pokazao da se uz malo volje i truda sve može ostvariti. Oduševio me zadatak, jer smo uz pomoć matematike potaknuli umjetnike u sebi – zaključila je učiteljica glazbene kulture Darija Kivač.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Tradicionalno

Četiri Novigrada susreću se u Podravini, Novigraci iz cijele Hrvatske uživat će u gostoprimstvu i ljepotama našeg kraja

Novigrad Podravski domaćin je ovogodišnjeg susreta četiri Novigrada - Novigrada Podravskog, Novigrada u Istri, Novigrada kod Zadra i Novigrada...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×