obilazak

FOTO Nekadašnji vojni vešeraj postat će laboratorij za studij Prehrambene tehnologije na Sveučilištu Sjever

Sveučilište svake godine raste i broji sve više i više studenata, što doprinosi samoj županiji, a i gradu Koprivnici. 

10:30h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Nekadašnji vešeraj na području vojarne u Koprivnici, do kraja godine postat će prostor na kojem će biti laboratorij za studij Prehrambene tehnologije na Sveučilištu Sjever. Radovi upravo traju, a danas su ih obišli gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i prorektor Sveučilišta Sjever Mario Tomiša.

– Sveučilište Sjever ove godine investiralo je oko 11 milijuna kuna vlastitih sredstava u opremanje zgrade koja je nekad bila vešeraj u vojarni, a u budućnosti će biti laboratorij za studij Prehrambene tehnologije. Prva faza radova bit će gotova tijekom svibnja, a druga faza krajem godine – rekao je Mario Tomiša. 

Kažu kako sveučilište svake godine raste i broji sve više i više studenata, što doprinosi samoj županiji, a i gradu Koprivnici.

– Sve ono što smo radili i pričali o Sveučilištu Sjever sada pokazuje zašto smo u startu rekli da su naša očekivanja da Sveučilište Sjever postane ono što je prije 50, 60 godina bila Vegeta. Već danas ovdje imamo više od 1000 studenata što govori da ovo ima smisla i da ljudi predvođeni gosp. Tomišom rade jako dobar posao. Jako nam je drago da nas čeka jedan iskorak na ono polje koje je u mentalnom kodu Podravine, siguran sam da će nam to jako puno značiti za razvoj gospodarstva u Koprivnici i županiji – rekao je gradonačelnik Jakšić, nakon čega je s rektorom Tomišom obišao radove.