24.1 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
U DOMU MLADIH

FOTO O kompostiranju u Herešinu govorilo se na današnjem sastanku, cilj projekta je povećati kapacitete za Koprivnicu, ali i Hrvatsku
F

Projekt je započeo 4. studenog 2019. godine, a završava 4. siječnja 2022. godine.

Ne propustite

Danas je u prostoru Doma mladih održan radni sastanak kojim je izvođač uveden u posao za projekt KK.06.3.1.15.0006 Dogradnja, unapređenje i opremanje postrojenja za recikliranje odvojeno sakupljenog biootpada u kojem se provodi tehnološki proces kompostiranja u Herešinu.

Sastanak su otvorili i sudionike pozdravili, u ime Komunalaca, predsjednica Uprave, Nataša Tetec sa svojim članovima Uprave, Dubravkom Horvat i Goranom Međurečanom te Robertina Zdjelar, voditeljica projekta i direktorica sektora strateško planiranje, razvoj i EU projekti koja je ujedno i vodila radni sastanak.

Na sastanku su bili prisutni direktor Tehnixa d.o.o., Đuro Horvat sa svojim timom ispred glavnog izvođača radova, predstavnici podizvođača za građevinske radove iz tvrtke Pavlic-asfalt-beton, Vedran Petrović ispred tvrtke Petgrad d.o.o. kao stručni nadzor za građenje te Igor Kolar, koordinator zaštite na radu II.

Prvi dio koordinacijskog sastanka bio je vezan uz status provedbe projekta i koordinaciju rada s izvođačima radova, dok se u drugom dijelu raspravljalo o daljnjim koracima i zadacima za projekt KK.06.3.1.15.0006 Dogradnja, unapređenje i opremanje postrojenja za recikliranje odvojeno sakupljenog biootpada u kojem će se provoditi tehnološki proces kompostiranja u Herešinu.

Foto: GKP Komunalac

Ispunjeni su ugovoreni uvjeti za početak provedbe projekta na predmetnoj lokaciji te je dogovoreno da će se koordinacijski sastanci  tokom provedbe projekta održavati na tjednoj bazi.

Projekt je započeo 4. studenog 2019. godine, a završava 4. siječnja 2022. godine.
Lokacija na kojem će se provoditi je Marovska ulica u Herešinu.

Cilj projekta je povećati kapacitete, ali ne samo za Koprivnicu, nego i Hrvatsku koja se obvezala prema određenim direktivama raditi na tom cilju koji je i cilj Europske unije. Radit će se i na ispunjavanju ciljeva plana gospodarenja otpadom Republike Hrvatske koji je zacrtan do 2022. godine

Postojeći kapaciteti Kompostane daju nam veliku prednost u odnosu na druge gradove. Novim kapacitetima Komunalac će imati još veći doprinos u ovom segmentu kao i pozitivan utjecaj na društveno-gospodarsko okruženje jer se promiče važnost odvajanja otpada na što su naši građani već navikli.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Virje

FOTO Druženjem i folklorom privedena kraju vrhunska Prkačijada, jedva čekamo iduću!

Tijekom vikenda uživali smo u posljednjem danu virovske Prkačijade. Uz druženje i nastup folkloraša privedena je kraju još jedna...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×