9.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 21. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
poljoprivreda

FOTO Obitelj Bartovčak iz Suhe Katalene dobila bespovratna sredstva Grada Đurđevca za nabavu novog plastenika
F

Za nabavu opreme za izgradnju novog plastenike obitelj Bartovčak izdvojila je 12.257,29 kuna od čega je Grad sufinancirao investiciju u iznosu 30% odnosno sa 3.677,19 kuna.

Ne propustite

Grad Đurđevac nastavlja s isplatom bespovratnih sredstava poljoprivrednicima i poduzetnicima. Program poticanja poljoprivrede sadrži ukupno 16 mjera, a ciljevi su opstanak poljoprivrednih gospodarstava na području grada, unapređenje i modernizacija poljoprivredne proizvodnje, očuvanje i razvoj ruralnih područja i ruralnih vrijednosti, poticanje gospodarstva na cjelokupnom području grada.

U cilju dodatnog razvoja plasteničke proizvodnje povrća koja predstavlja veliki potencijal za razvoj đurđevačkog gospodarstva Grad je u svoj Program potpora u poljoprivredi još pred četiri godine uveo i sufinanciranje nabave plastenika i staklenika.

Povrtlari putem ove mjere mogu ostvariti potporu do 10 tisuća kuna ili maksimalno do 30 posto vrijednosti opreme. Zasad su ove godine isplaćene dvije potpore i to obitelji Roštan Cahunek iz Đurđevca te obitelji Bartovčak iz prigradskog naselja Suha Katelena koja je svoj zahtjev predala u listopadu, a svojim ih je dolaskom ovaj vikend iznenadio gradonačelnik Hrvoje Janči.

Za nabavu opreme za izgradnju novog plastenike obitelj Bartovčak izdvojila je 12.257,29 kuna od čega je Grad sufinancirao investiciju u iznosu 30% odnosno sa 3.677,19 kuna.

Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr

– Većina naših poljoprivrednika je okupljena pod našu zajedničku i već nadaleko poznatu oznaku Kvaliteta Podravine te oni često sudjeluju na našim manifestacijama sa svojim proizvodima prezentiranima u Podravinoteci. Čestitam svim poljoprivrednicima na odluci da se bave poljoprivredom te da proizvode domaće proizvode. Ova bespovratna sredstva koja svaku godinu isplaćujemo značajna su za male proizvođače i OPG-ove. Grad je do sada zaprimio 35 zahtjeva te smo za njih isplatili ukupno 175 tisuća kuna. Ako k tome dodamo i ostale potpore u poljoprivredi te potpore za umjetno osjemenjivanje krmača i krava onda je zapravo odobreno 225.000,00 kuna bespovratnih potpora našim poljoprivrednicima – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

– Zahvaljujem se gradonačelniku i Gradu Đurđevcu na isplati potpore, moram naglasiti da moja obitelj ima 2.000 m2 površine pod plastenicima i svaka financijska pomoć nam je dobro došla, a ova sredstva ćemo iskoristiti za nabavu novoga manjeg plastenika. Bavimo se uzgojem rajčica, krastavaca, paprika i salata te mogu reći da se isplati baviti poljoprivredom, ali to zahtjeva puno rada, truda i odricanja. Taj posao jednostavno morate voljeti, a ja i supruga svaki dan u godini po malo nešto radimo u plastenicima i nadograđujemo sustav – rekao je Lovro Bartovčak te je najavio da će ove godine još koristiti i mjeru za sufinanciranje nabave opreme i strojeva.

– Naše prigradsko naselje Suha Katalena ima najviše plastenika i staklenika na području Grada Đurđevca, a veliki broj obitelji već tradicionalno svaku godinu obnavljaju svoju opremu i podižu nove plastenike te tako ostvaruju pravo na bespovratna sredstva. Mjere su i dalje raspisane te se u Grad u zaprimaju zahtjevi koji su obrađeni u najkraćem mogućem roku. Obitelj Bartovčak podnijela je zahtjev krajem listopada, a danas im je isplaćena potpora uz vaučer – rekao je gradonačelnik Hrvoje janči.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dom kulture

FOTO Ljubitelji umjetnosti minijaturnog drveća došli su na svoje, pogledajte izložbu

U Domu kulture U Đurđevcu može se razgledati izložba 30 patuljastih, većinom autohtonih vrsta drveća, koje je u sklopu...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×