14.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
još jedna zelena površina

FOTO Odlagalište otpada Klisa nakon šest godina napokon sanirano i konačno zatvoreno, završeni radovi koji su trajali više 14 mjeseci
F

Uređen je okoliš svih površina zatvorenog tijela odlagališta, izgrađene su interne makadamske i pristupne prometnice širine četiri metra i izgrađena je ograda oko prostora odlagališta visine dva metra.

Ne propustite

Ovih dana Općina Pitomača napokon je “u ruke dobila” uporabnu dozvolu za projekt pod nazivom Sanacija i konačno zatvaranje odlagališta otpada KLISA.

Nakon što su nadležni pregledali cjelokupno zemljište i nakon što se utvrdilo da su svi radovi gotovi te je sve bilo u skladu s projektnom dokumentacijom, potvrđeno je da su službeno završeni svi radovi sanacije te je odlagalište trajno zatvoreno i postaje zelena površina.

Radovi su trajali punih 14 mjeseci.

– Obuhvatili su izvedbu temeljnog brtvenog sloja, izvedbu sustava za prikupljanje procjednih voda, izgradnju sabirnog bazene za procjedne vode, iskop i premještanje cjelokupnog otpada te prekrivanje otpada završnim prekrivnim slojem uz izvedbu pasivnog sustava za otplinjavanje – poručili su iz općine.

Također, izgrađen je sustav za prikupljanje i odvodnju oborinskih voda, uređen je okoliš svih površina zatvorenog tijela odlagališta, izgrađene su interne makadamske i pristupne prometnice širine četiri metra i izgrađena je ograda oko prostora odlagališta visine dva metra.

Nositelj projekta je Općina Pitomača, a ukupna vrijednost radova iznosi 2.186.442,37 eura.

– Provedenom sanacijom odlagališta neopasnog otpada ostvareno je kvalitetnije i pogodnije društveno-ekonomsko okruženje time što pridonosi boljoj kvaliteti života na području općine Pitomača – zaključili su.

Foto: Općina Pitomača
Foto: Općina Pitomača
Foto: Općina Pitomača
Foto: Općina Pitomača
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Koncert za pamćenje

FOTO/VIDEO Džentlmeni za kraj vikenda punog sadržaja u Pitomači

Koncert popularnih Džentlmena, jednog od najpopularnijih pop-tamburaških sastava, pokazao se kao pun pogodak za sve okupljene na pitomačkom glavnom...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×