17.1 C
Koprivnica
Srijeda, 28. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
UGOVORI POTPISANI

FOTO Odlična vijest, počinje nadogradnja virovskog vrtića, Perok: Obećali smo roditeljima da ćemo poslije nove godine upisati djecu i riješiti listu čekanja
F

Vrijednost projekta je oko 480.000 eura od čega EU sufinancira nešto manje od 325.000 eura, a radovi će trajati šest mjeseci

Ne propustite

Lijepe vijesti dolaze iz Općine Virje, gdje je danas održana početna konferencija projekta dogradnje i opremanja dječjeg vrtića s jaslicama.

Na konferenciji je prezentiran projekt i projektne aktivnosti o čemu je više rekla pročelnica Kristina Filipović koja je istaknula da vrtić trenutno pohađa 100 djece i pet odgojnih skupina.

– Pojavila se potreba za novim kapacitetima jer postoje liste čekanja za upis u vrtić. Tijekom 20022. Općina je ishodila građevinsku dozvolu za dogradnju te je u suradnji s PORA-om projekt prijavila na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja za sufinanciranje iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti – istaknula je Filipović te dodala da je projekt odobren i potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava.

Vrijednost projekta je oko 480.000 eura od čega EU sufinancira nešto manje od 325.000 eura, a radovi će trajati šest mjeseci. Planira se dogradnja i opremanja jaslica ukupne površine 258 metara kvadratnih.

Virje vrtić
Foto: Ivan Balija

– Roditelji će biti potaknuti da ostanu u Virju što je jedan od ciljeva demografske politike – poručila je Filipović.

Načelnik Općine Mirko Perok izrazio je zadovoljstvo što se proširuje vrtić, jer je to znak da u mjestu ima sve više djece.

– Veselim se današnjem potpisu ugovora jer se moramo prisjetiti kako smo mi izgradili novi vrtić. Općina je financirala izgradnju postojećeg 2015. i tada je imala jednu dodatnu sobu. Na naše veliko zadovoljstvo sada su potrebe veće. Demografska politika Općine daje rezultate i veliko je veselje da imamo liste čekanja. Ovime će se liste anulirati i sva će djeca imati mogućnosti da se uključe u vrtić. Nakon osam godina s jednom dodatnom sobom traži se mjesto više – ponosno je rekao Perok.

Dodao je da su prošle godine za novorođenčad izdvojili jedan lijepi iznos i financirali 43 djece, a godinu prije oko 28 djece.

Virje vrtić
Foto: Ivan Balija

– Ovo su dobri pokazatelji. Ova dogradnja me kao načelnika jako veseli i vjerujem da će izvođači radovi uz pomoć nadzora u ovom roku to završiti. To nam je jako bitno jer ta lista čekanja postoji sada. Obećali smo roditeljima da ćemo poslije nove godine upisati djecu i time riješiti problem liste čekanja – rekao je Perok te zahvalio nadležnom ministarstvu što je započeo ovaj program u cijeloj Hrvatskoj, PORA-i na potpori, ali i Županiji što su kandidirali i dobili ova sredstva.

Ispred Koprivničko-križevačke županije obratila se pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek, koja je sve prisutne pozdravila uime župana Darka Korena i u svoje osobno ime.

– Sva naša ulaganja i aktivnosti koje provodimo od najmanjih do najvećih su zapravo borba za bolje demografske pokazatelje. Vrtić je bitan segment funkcioniranja svake sredine, poglavito Općine Virje. Doista vjerujem da će se ovom dogradnjom podići kvaliteta života na području općine i da će svi biti zadovoljni – rekla je Mušlek.

Virje vrtić
Foto: Ivan Balija

Prisutnima se obratila i ravnateljica PORA-e koje je rekla da su partnerstvo i suradnja dobitna formula za dobivanje EU sredstava, odnosno za uspješno kandidiranje projekata.

– Veselimo se provedbi, bit će to sve vrlo brzo i vrlo stručno odrađeno na korist Općine Virje i cijele zajednice – poručila je Birčić.

Na samom kraju konferencije ugovor su potpisali načelnik Perok, predstavnik izvođača radova i predstavnik nadzora radova.

Spomenimo da su to još bile i suradnica PORA-e Ida Kovač Očenašek i ravnateljica vrtića Maja Šobak.

Virje vrtić
Foto: Ivan Balija
Virje vrtić
Foto: Ivan Balija
Virje vrtić
Foto: Ivan Balija
Virje vrtić
Foto: Ivan Balija
Virje vrtić
Foto: Ivan Balija
Virje vrtić
Foto: Ivan Balija
Virje vrtić
Foto: Ivan Balija
Virje vrtić
Foto: Ivan Balija
Virje vrtić
Foto: Ivan Balija
Virje vrtić
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Odlična prilika

Ministarstvo turizma i sporta objavilo pozive poticanja obrazovanja u ugostiteljstvu i turizmu te za sufinanciranje projekata udruga

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je dva javna poziva. Prvi, Javni poziv poticanja obrazovanja u ugostiteljstvu i turizmu "STIPENDIJE" -...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×