FOTO: Održana 11. likovna kolonija ”Jesen 2012.”

07:13h
0
11. likovna kolonija "Jesen 2012."

Prošle subote, 20. listopada, 2012. godine, Dom za starije i nemoćne osobe u Koprivnici pretvorio se u pravu umjetničku radionicu. Toplo sunce babljeg ljeta pogodovalo je kreativnoj energiji slikara koji su se taj dan okupili kako bi stvarali u korist humanitarnog značaja.

Prema narečenom, bila je održana 11. za redom tradicionalna likovna kolonija, na koju se odazvalo 35 autora. Prema riječima umjetničkog voditelja Josipa Gregurića, za koloniju je bio iskazan veliki interes, a nažalost svi zainteresirani slikari nisu joj mogli pristupiti, već samo prema prioritetima.

Naime, svake godine slikari se okupljaju u studenom na likovnoj koloniji u Domu za starije i nemoćne osobe u Koprivnici, kako bi stvarali za humanitarni aspekt u svrhu oplemenjivanje domskog prostora u kojemu borave njegovi stanovnici, kako bi im slike uljepšale boravak i ukrasile zidove. To nije sve. Slike imaju stalni postav te je svakom je slikaru interes da dođe na zid Doma gdje će biti stalno izložena pogledima javnosti i stanara.

S najljepšim riječima zahvale i dobrodošlice obratila se prisutnim stvarateljima, simpatična i uvijek nasmijana ravnateljica doma, gospođa Vesna Križan te naglasila, da će sve slike biti izložene, nakon što se opreme na pred Božićnoj izložbi u prosincu, na koju će biti pozvani svi autori.

Na spomenutoj koloniji predstavilo se preko trideset autora s četrdesetak doniranih radova.

Autori koji su svoj doprinos dali ovoj humanitarnoj koloniji su: Branka Šinko, Krešimir Juratović, Zlatko Štrfiček, Kristina Mandić, Nada Zlatar Lukavski, Mato Zeman, Đuro Jaković, Zlatko Kolarek, Marica Jalšovec, Ana Ećimović, Mirko Horvat, Josip Žagar, Marina Dvorski, Ljerka Bojovski, Marija Stipan, Zlatko Sabolović, Ivan Rođak, Nada Dombaj, Barbara Percač, Zorka Forko, Josip Gregurić, Zdravko Šabarić, Radovan Grgec, Alojz Horvat, Mirko Horvat, Katarina Sinjeri, Ana Bencek, Gorana Krpanić, Branimir Dolenec, Stanko Sabol – Stado, Zvonko Koščak, Ivan Kančal, Stjepan Pongrac, Franjo Mihočka, Zvonimir Ištvan.

Za cjelodnevno druženje slikara, ugodan boravak i pažnju, pobrinulo se osoblje doma, ravnateljica Vesna Križan i umjetnički voditelj Josip Gregurić, koji su ujedno bili i organizatori ove hvalevrijedne slikarske kolonije.

{vsig}kultura/10-2012/121022-kolonija{/vsig}