eu fondovi

FOTO Općina Ferdinandovac završnom konferencijom obilježila dovršetak energetske obnove općinske zgrade

Uspješnom realizacijom projekta, Općina Ferdinandovac postigla je glavni cilj, a to je dugoročno smanjenje potrošnje toplinske energije te smanjenje emisije CO2, rekao je načelnik.

16:30h
0

Konferencija za medije povodom završetka projekta „Energetska obnova zgrade Općine Ferdinandovac na adresi Trg slobode 28, Ferdinandovac“ održana je 1. listopada 2020. godine, u prostorijama Vatrogasne vijećnice u Ferdinandovcu. Na konferenciji su bili nazočni načelnik Općine Ferdinandovac, Vjekoslav Maletić, voditeljica projekta Nadica Kolar, zaposlenici Općine Ferdinandovac, članovi općinskih tijela, predstavnici izvođača radova i stručnog nadzora, predstavnici medija te ostali zainteresirani.


Načelnik Općine Ferdinandovac, Vjekoslav Maletić uvodno se obratio nazočnima – Svi prostori općinske zgrade korišteni su tijekom cijele godine, kako od zaposlenika, tako i od korisnika usluga. Kako bi boravak u prostorima bio što ugodniji, a troškovi što manji, pristupilo se projektu energetske obnove općinske zgrade. Uspješnom prijavom projekta na javni poziv za dostavu projektnih prijedloga “Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora” u sklopu operativnog programa Konkurentnost i kohezija, te sklapanjem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava – KK.04.2.1.04.0513, Općini su dodijeljena bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj u ugovorenom iznosu od 873.126,30 kuna. Ukupna vrijednost projekta je 1.526.899,55 kuna od čega prihvatljivi troškovi iznose 1.438.683,50 kuna. Također, odobreno je i sufinanciranje do 80% prihvatljivih troškova vlastitog učešća Općine Ferdinandovac u projektu od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, odnosno u najvišem iznosu do 452.445,76 kuna. Uspješnom realizacijom projekta, Općina Ferdinandovac postigla je glavni cilj, a to je dugoročno smanjenje potrošnje toplinske energije te smanjenje emisije CO2.

Foto: Jurica Karan
Nadica Kolar // Foto: Jurica Karan

Voditeljica projekta, Nadica Kolar održala je kratku prezentaciju projektnih aktivnosti – U svrhu smanjenja potrošnje energije i ulaganja u održavanje općinske grade, projektom je izvršena rekonstrukcija rasvjete u svim općinskim prostorima, zamijenjena su postojeća rasvjetna tijela s energetski učinkovitim LED rasvjetnim tijelima. Ugradnjom plinskog kondenzacijskog uređaja te pločastih radijatora u dvocijevnom sustavu grijanja, smanjena je potrošnja prirodnog plina za zagrijavanje prostora. Izvedena je toplinska izolacija zidova i stropova te zamijenjena stara vanjska stolarija novom PVC stolarijom. Radovi energetske obnove općinske zgrade izvedeni su u razdoblju od rujna 2019. do ožujka 2020. godine, a ukupna vrijednost izvršenih radova iznosi 1.103.643,64 kuna.

„Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj“

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Općine Ferdinandovac.

 

čitam...