23.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 19. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
eu fondovi

FOTO Općina Ferdinandovac završnom konferencijom obilježila dovršetak energetske obnove općinske zgrade
F

Uspješnom realizacijom projekta, Općina Ferdinandovac postigla je glavni cilj, a to je dugoročno smanjenje potrošnje toplinske energije te smanjenje emisije CO2, rekao je načelnik.

Ne propustite

Konferencija za medije povodom završetka projekta „Energetska obnova zgrade Općine Ferdinandovac na adresi Trg slobode 28, Ferdinandovac“ održana je 1. listopada 2020. godine, u prostorijama Vatrogasne vijećnice u Ferdinandovcu. Na konferenciji su bili nazočni načelnik Općine Ferdinandovac, Vjekoslav Maletić, voditeljica projekta Nadica Kolar, zaposlenici Općine Ferdinandovac, članovi općinskih tijela, predstavnici izvođača radova i stručnog nadzora, predstavnici medija te ostali zainteresirani.

Načelnik Općine Ferdinandovac, Vjekoslav Maletić uvodno se obratio nazočnima – Svi prostori općinske zgrade korišteni su tijekom cijele godine, kako od zaposlenika, tako i od korisnika usluga. Kako bi boravak u prostorima bio što ugodniji, a troškovi što manji, pristupilo se projektu energetske obnove općinske zgrade. Uspješnom prijavom projekta na javni poziv za dostavu projektnih prijedloga “Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora” u sklopu operativnog programa Konkurentnost i kohezija, te sklapanjem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava – KK.04.2.1.04.0513, Općini su dodijeljena bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj u ugovorenom iznosu od 873.126,30 kuna. Ukupna vrijednost projekta je 1.526.899,55 kuna od čega prihvatljivi troškovi iznose 1.438.683,50 kuna. Također, odobreno je i sufinanciranje do 80% prihvatljivih troškova vlastitog učešća Općine Ferdinandovac u projektu od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, odnosno u najvišem iznosu do 452.445,76 kuna. Uspješnom realizacijom projekta, Općina Ferdinandovac postigla je glavni cilj, a to je dugoročno smanjenje potrošnje toplinske energije te smanjenje emisije CO2.

Foto: Jurica Karan
Nadica Kolar // Foto: Jurica Karan

Voditeljica projekta, Nadica Kolar održala je kratku prezentaciju projektnih aktivnosti – U svrhu smanjenja potrošnje energije i ulaganja u održavanje općinske grade, projektom je izvršena rekonstrukcija rasvjete u svim općinskim prostorima, zamijenjena su postojeća rasvjetna tijela s energetski učinkovitim LED rasvjetnim tijelima. Ugradnjom plinskog kondenzacijskog uređaja te pločastih radijatora u dvocijevnom sustavu grijanja, smanjena je potrošnja prirodnog plina za zagrijavanje prostora. Izvedena je toplinska izolacija zidova i stropova te zamijenjena stara vanjska stolarija novom PVC stolarijom. Radovi energetske obnove općinske zgrade izvedeni su u razdoblju od rujna 2019. do ožujka 2020. godine, a ukupna vrijednost izvršenih radova iznosi 1.103.643,64 kuna.

„Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj“

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Općine Ferdinandovac.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

KUD Srce na Prkačijadi

Kolači s njihovog štanda razgrabili su se u manje od pola sata! Doznali smo tajnu najslasnijih prkača

Virovska prkačijada okupila je brojne ljubitelje slatkog, kolača, keksića i tradicionalnih poslastica. A tko ih može bolje raditi nego...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×