20.4 C
Koprivnica
Četvrtak, 30. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

FOTO: Otvoren 3. Salon vjerske umjetničke fotografije u Molvama
F

Ne propustite

Prošle subote, točnije 11. listopada u prepunoj Galeriji molvarskog likovnog kruga, bila je otvorena izložba Vjerske fotografije međunarodnog karaktera, koja je bila realizirana u organizaciji Župe Molvi i molvarskog Likovnog kruga. Ovo je bila izložba treća za redom, koja se upriličuje svake godine tradicionalnog karaktera, sadržajno upotpunjena vjerskim motivima, u naglasku na Ženu, majku i vjeru, što ovaj predio Podravine čini značajnim u štovanju Majke Božje molvarske.

Na natječaj je pristiglo stotinjak fotografija, čiji su autori i izvan granica Lijepe naše. Ocjenjivačkom sudu nije bilo nimalo lak, te se mora priznati da su članovi zaista imali težak zadatak za odabrati najbolje.

Ocjenjivački sud radio je u sastavu: Edita Janković-Hapavel, predsjednica, te članovi, o.Tomislav Glavnik i Zvonimir Ištvan, te su nominacijama dodijeljene sljedeće nagrade i pohvale.

U temi “Žena, majka i vjera” prva nagrada pripala je Oliveru Bešić, FK Virovitica, dok je druga nagrada pripala Berislavu Vrkljan iz FK Osijek i Oliveru Bešić, FK Virovitica, a treću nagradu dobila je autorica, Mirjana Valjak Porupski iz FK Zagreb, pohvala je pripala autorici Mariji Stipan iz molvarskog Likovnog kruga Molve.

Na temu “Vjerske fotografije” prva nagrada je pripala Đuri Grčić iz Virja, druga nagrada pripala je Elviru Tabaković, iz Njemačke i Oliveru Bešić iz  FK Virovitica. Treća nagrada pripala je autorima Ivanu Ranogajec iz FK Osijek, Anti Jaša iz FK Kornat Kukljica i Berislavu Vrkljan iz FK Osijek. Pohvale na tu temu primili su: Mirjana Porupski Valjak iz FK Zagreb, Ante Jaša iz FK Kornat Kukljica i Jagić Stjepan iz ”Kloštranske palete” Kloštar Podravski.

Izložba je izazvala veliki interes publike, koja je to potvrdila i svojim prisustvom. Muzičkim nastupom, program otvorenja, upotpunili su mladi pjevači zbora ”Adveniat” iz Molva. Izložbu je biranim riječima otvorio velečasni o.Tomislav Glavnik.

Izložba će ostati otvorena u tamošnjoj galeriji do 8. studenoga, 2013.

tekst i foto: Nada Zlatar Lukavski

{vsig}kultura/10-2013/131015-salon-vjerske-fotografije{/vsig}

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Tradicionalno

Četiri Novigrada susreću se u Podravini, Novigraci iz cijele Hrvatske uživat će u gostoprimstvu i ljepotama našeg kraja

Novigrad Podravski domaćin je ovogodišnjeg susreta četiri Novigrada - Novigrada Podravskog, Novigrada u Istri, Novigrada kod Zadra i Novigrada...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×