30.1 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
PŠ Bakovčica

FOTO Otvorena je izložba slika svjetski poznatog crnogorskog umjetnika Dimitrija Popovića
F

Prilikom predstavljanja svoje izložbe, Popović je kazao kako je odabrao djela uskrsne tematike te je izrazio zadovoljstvo što izlaže upravo u Bakovčici.

Ne propustite

Župan Darko Koren jučer je otvorio izložbu slika svjetski poznatog crnogorskog umjetnika Dimitrija Popovića u Područnoj školi Bakovčica.

Organizator izložbe bio je koprivnički Mjesni odbor Bakovčica, na čelu s Radovanom Kneževićem, koji je ujedno i učitelj u Područnoj školi, a otvorenju su prisustvovali i veleposlanik Crne Gore u Hrvatskoj Boro Vučinić, prvi savjetnik u Veleposlanstvu Crne Gore u Hrvatskoj Milovan Lučić te zamjenik koji obnaša dužnost koprivničkog gradonačelnika Mišel Jakšić sa suradnicima.

Pokrovitelj izložbe bila je Koprivničko-križevačka županija, a u kulturno-umjetničkom dijelu programa tradicionalne hrvatske i crnogorske pjesme izvela je Udruga prijatelja kulture Vlado Dolenec, Koprivnički Bregi.

Prilikom predstavljanja svoje izložbe, Popović je kazao kako je odabrao djela uskrsne tematike te je izrazio zadovoljstvo što izlaže upravo u Bakovčici.

– Prihvaćajući pokroviteljstvo nad ovim kulturnim događajem željeli smo dati doprinos duhu zajedništva, koje ovaj današnji susret simbolizira na najbolji mogući način. Hrvatska i Crna Gora imaju mnoge dodirne točke i veseli me što ćemo razgovarati o mogućnostima daljnje suradnje – dodao je župan Koren.

Otvorenju izložbe još su prisustvovali prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica Sveučilišta Sjever Mario Tomiša, prorektor za financije i poslovne odnose Sveučilišta u Osijeku Tomislav Mrčela, viša savjetnica u Agenciji za odgoj i obrazovanje Ivana Stanić, ravnateljica OŠ Ivan Mažuranić iz Sibinja Mirela Mršić-Pavičić te obitelj Dimitrija Popovića, koji su se zajedno s delegacijom Veleposlanstva Crne Gore i domaćinima, nakon prigodne zakuske, uputili u obilazak Podravke i Muzeja prehrane.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Neke države ga povukle

Pod istragom je popularni lijek protiv bolova koji se prodaje i u Hrvatskoj, može izazvati ozbiljne komplikacije

Europska agencija za lijekove (EMA) potvrdila je da istražuje jedan lijek protiv bolova, a radi se o lijeku metamizol. Kako...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×