19 C
Koprivnica
Nedjelja, 16. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
u likovnoj galeriji

FOTO Otvorena izložba Zajedno od 1842. Djelovanje Matice hrvatske u Križevcima, razgledati ju možete narednih 10 dana
F

Predsjednik Matice hrvatske Miro Gavran istaknuo je važnost djelovanja Matice kako u Hrvatskoj, tako i izvan njezinih granica, naglasivši da je Ogranak u Križevcima jedan od najaktivnijih, najuspješnijih i najbogatijih, a što pokazuje i ova izložba

Ne propustite

U Likovnoj galeriji Gradskoga muzeja Križevci otvorena je izložba pod nazivom Zajedno od 1842. Djelovanje Matice hrvatske u Križevcima.

Izložba koju su zajednički organizirali Ogranak Matice hrvatske u Križevcima i Gradski muzej Križevci, pružio je sveobuhvatni pregled djelovanja Matice u Hrvatskoj, ali i u Križevcima, od njezinih samih početaka do današnjih dana, a o čemu je detaljno govorila predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Križevcima Renata Husinec.

Predsjednik Matice hrvatske Miro Gavran istaknuo je važnost djelovanja Matice kako u Hrvatskoj, tako i izvan njezinih granica, naglasivši da je Ogranak u Križevcima jedan od najaktivnijih, najuspješnijih i najbogatijih, a što pokazuje i ova izložba. Dodao je kako mu je drago da se u Križevcima kao gradu kulture prepoznaje značenje Matice hrvatske u očuvanju našeg identiteta.

U ime pokrovitelja, Grada Križevaca, okupljenima se obratio gradonačelnik Mario Rajn, kazavši da povezanost Matice hrvatske i Križevaca datira od prvih dana Matice, budući da su četiri od trideset osnivača Matice bili Križevčani. Gradonačelnik je zahvalio Renati Husinec koja već više od 30 godina svojim nesebičnim radom u Matici oplemenjuje kulturni život grada, dodajući kako će Grad i nadalje pružati podršku.

Svečanosti su prisustvovali župan Darko Koren, glavni tajnik Matice hrvatske Mario Dominiković, član Glavnog odbora Matice hrvatske Stjepan Sučić, pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel i ravnateljica Gradskog muzeja Križevci Tea Hatadi.

Stihove je čitao Ozren Bogdanović, a u glazbenom programu nastupili su Dunja Rebić uz glasovirsku pratnju Darka Golubića. Izložba se može razgledati do 4.ožujka.

Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Pjesme Podravine i Podravlja

FOTO/VIDEO Dvorana na pitomačkom festivalu popunjena je do posljednjeg mjesta, zapjevala i poznata Filipinka

Počeo je glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja, tradicionalni festival koji već više od 30 godina privlači ljubitelje tradicionalne...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×