15.7 C
Koprivnica
Nedjelja, 3. ožujka 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
galerija koprivnica

FOTO Otvorena je izložba Povijest javnog zdravstva, pogledajte kakvim su se ‘spravama’ nekad služili u medicini
F

Izložba predstavlja razvoj zdravstva uz poseban naglasak na područje Podravine.

Ne propustite

U Galeriji Koprivnica, jučer je pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije svečano otvorena izložba „ONI I MI – Povijest javnog zdravstva u Koprivnici i okolici“.

Otvorenju je, uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, u ime Grada Koprivnice prisustvovala zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.

– Bez zdravstvenog sustava i zdravstvenih djelatnika, uistinu se ne možemo štititi i brinuti o svome zdravlju – rekla je u obraćanju okupljenima zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.

Pritom se zahvalila svim djelatnicima Muzeja grada Koprivnice koji nam tijekom cijele godine priređuju kulturne „poslastice“ te svima koji su sudjelovali u organizaciji ove izložbe

Izložbu je otvorio zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić.

Izložba predstavlja razvoj zdravstva uz poseban naglasak na područje Podravine, ali i zdravstvo u svakodnevnom životu tijekom 19. i 20. stoljeća, narodnu medicinu, vjerovanja i praznovjerja vezana uz bolesti i njihovo liječenje, održavanje osobne higijene i higijene doma, utjecaj djelovanja Škole narodnog zdravlja Andrija Štampar na svakodnevni život stanovnika Koprivnice i okolice te suvremeno poimanje zdravstva u medijima kroz estetske i semantičke analize edukativnih filmova, savjeta i slogana.

Danas pojam javnoga zdravstva označava sadržaje i zadatke koje bi u zaštiti zdravlja trebala osigurati država. U ranijim razdobljima ona je bila odgovorna samo za prevenciju bolesti te skrb o siromašnima i nemoćnima da bi se danas ta odgovornost odnosila i na organiziranje zdravstvene službe i ukupnu zdravstvenu zaštitu kako ne bi postojali „oni“ i „mi“ nego samo zdravlje dostupno svima.

Za posjetitelje izložba ostaje otvorena do 25. listopada 2020. godine.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Prekršaj u cestovnom prometu

Unatoč svim izrečenim zabranama, gospodin (53) ponovno sjeo za volan, plavci ga zaustavili u Križevcima, a sada je u zatvoru

Jedan 53-godišnjak oglušio se na sve zabrane koje su mu izrečene i ponovno je sjeo za volan. Sve mu se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×