19.8 C
Koprivnica
Četvrtak, 20. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
RADOVI ZAVRŠILI

FOTO Otvorena vrata novog Odjela pedijatrije, Toth-Mršić: Bila je problem godinama, sada se okrećemo rješavanju problema nedostatka ambulanti
F

Uz radove na Pedijatriji radilo se i također se i dalje radi i u ostalim dijelovima koprivničke bolnice, a svi radovi bi trebali završiti do svibnja 2020. godine. 

Ne propustite

Kraj je godine, a s tim krajem došlo je i do završetka radova na novom Odjelu za pedijatriju u Općoj bolnici dr. Tomislav Bardek. Tim povodom upriličen je i obilazak novog i obnovljenog prostora kroz koji su nas proveli doktorica  Maja Toth-Mršić, voditeljica odjela, ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić te župan Darko Koren zajedno sa svojim zamjenikom Ratimirom Ljubićem i ostalim suradnicima.

Na sam Božić djelatnici i pacijenti preselili su se u novi prostor Pedijatrije, na četvrtom katu, koji je i više nego duplo veći od starog prostora. Standard novog odjela, kako napominje šefica Pedijatrije dr. Toth-Mršić, puno je kvalitetniji i ljepši, majke imaju bolji tretman, a ponosni su, kažu djelatnici, i na novu igraonicu za djecu.

– U Koprivnici se liječe gotovo sve pedijatrijske dijagnoze, no one teške pacijente moramo prebaciti na Kliniku. Na odjelu imamo 25 kreveta, od toga ih je 15 akutnih, pet kreveta dnevne bolnice, četiri kronične bolnice – pobrojila je doktorica Maja Toth-Mršić te napomenula kako pet pedijatara zbrinjava opću pedijatriju i hitnu ambulantu te kako primarna zdravstvena zaštita na području naše županije ne stoji dobro.

Foto: Ivan Balija
Maja Toth-Mršić // Foto: Ivan Balija

– S obzirom da primarna pedijatrija u Koprivnici ima tri pedijatra, a u Križevcima i Đurđevcu po jednog, očito je da nas nedostaje i da se to osjeti u svakodnevnom radu. Pedijatrija je bila problem godinama i uspjeli smo napraviti ovaj novi prostor, jako smo zadovoljni time, a nadamo se da ćemo u budućnosti riješiti i problem nedostatka ambulanti – rekla je Toth-Mršić.

Uz radove na Pedijatriji radilo se i također se i dalje radi i u ostalim dijelovima koprivničke bolnice, a svi radovi bi trebali završiti do svibnja 2020. godine. 

Foto: Ivan Balija
Mato Devčić // Foto: Ivan Balija

–  Ovime završavamo ciklus koji traje tri i pol godine iznimno velikih napora, rada, zalaganja i sinergizma na svim razinama da bi se završio jedan ovakav projekt. No, u okviru cijele slike rekonstrukcije bolnice projekt Pedijatrije je također jako bitan. Podsjetit ću da je Odjel ginekologije u jednoj jako velikoj rekonstrukciji, a radovi bi trebali biti gotovi do kraja veljače 2020. godine – rekao je dr. Mato Devčić, ravnatelj bolnice.

Prije otprilike sedam do osam mjeseci, podsjetio je župan Darko Koren, obišli su prostore stare Pedijatrije i tada su se složili da je omogućavanje nesmetane djelatnosti prioritet broj jedan, a danas, na kraju godine stojimo o novom, duplo većem prostoru spomenutog odjela.

Foto: Ivan Balija
Darko Koren // Foto: Ivan Balija

– Predstoji još završna faza opremanja nekih prostorija, ali možemo zaključiti da smo svi skupa stvarno zadovoljni. Sveukupna slika ulaganja u zdravstveni sektor u ovoj županiji je svima jasna jer kad kažemo da će ciklus od oko 80 milijuna kuna iduće godine bit završen, kad na to dodamo magnetsku razonancu onda stvarno možemo zaključiti da možemo biti zadovoljni – rekao je župan Darko Koren.

Kako je izgledao obilazak Odjela pedijatrije, pogledajte u galeriji.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Posjet prijateljskoj općini

Darko Sobota i Ivan Patačko gostovali na obilježavanju Dana općine Podstrana

Saborski zastupnik i načelnik Općine Kloštar, Darko Sobota te predsjednik Općinskog vijeća Ivan Patačko sa suradnicima su proteklog vikenda...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×