14.6 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 26. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Zanimljivo

FOTO Ovo se rijetko viđa. Đurđevački SDP predlaže da ovo bude model za izgled nove glazbene škole
F

Kako bi trebala izgledati ta škola pogledajte na fotografijama koje su inspirirale đurđevačke SDP-ovce

Ne propustite

Sutra je na rasporedu 28. sjednica Gradskog vijeća grada Đurđevca, a đurđevački SDP predložit će dva amandmana na proračun za 2024. godinu i projekcija za 2025. i 2026. godinu.

Jedan od njih je prijedlog izvođača za predstojeću Picokijadu, koji bi po njima trebali biti Dino Merlin, Parni valjak i Dubioza kolektiv.

Tim amandmanom bi se “skinulo” 7000 eura od donacija političkim strankama i 23.000 eura od redovnog rada upravnih tijela te bi se uložilo u dovođenje tih izvođača.

Drugi amandman je fokusiran na izgradnju glazbene škole, za što predlažu izdvajanje 300.000 eura koji bi se prebacili iz Ureda gradonačelnik (160.000), Izgradnje plivališta u vrtiću (40.000) i Održavanja komunalne infrastrukture (100.000).

Ono što je posebno zanimljivo kod tog amandmana je dizajn glazbene škole koje predlažu, a koji bi, kako kažu bio jedinstven u Hrvatskoj.

Uzor bi im bila glazbena škola iz Kine, koja je, u najmanju ruku, specifičnog izgleda i u obliku je različitih glazbala.

– I dan danas Đurđevac se može pohvaliti brojnim generacijama koje žive i dišu kroz glazbu, a glazbena sinergija pojedinih dionika društva je sastavni dio kulturnog i umjetničkog stvaralaštva, po kojem je grad Đurđevac prepoznatljiv u županiji i državi, ali i šire. Stoga predlažem da Grad Đurđevac krene u investicijski ciklus izgradnje moderne i arhitektonski inovativne glazbene škole, koja bi svojim izgledom to jest dizajnom bila jedinstvena u Hrvatskoj. Plan je da se u 2024. godini otkupi dio zemljišta u užem centru grada i pripremi sva potrebna dokumentacija (idejni projekt, ishode potrebne suglasnosti, izradi geodetski elaborat, glavni projekt) te ishodi građevinska dozvola, za što bi na početku investicije bilo dovoljno 300.000 eura – navodi Marko Fucak uime predlagatelja.

Kako bi trebala izgledati ta škola pogledajte na fotografijama koje su inspirirale đurđevačke SDP-ovce.

Gradonačelnik Hrvoje Janči rekao nam je da nije imao priliku još proučiti amandmane s obzirom na radne obveze u Zagrebu.

Ustupio: Marko Fucak
Foto: Facebook
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Čestitamo!

[FOTO] BRAVO! Blizanke Dorotea i Gabriela Vencl postale državne prvakinje u boksu

Sjajne vijesti za početak radnog tjedna! Blizanke, Dorotea i Gabriela Vencl postale su državne prvakinje. Finalne borbe za zlatom održale...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×