6.3 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Zelena inicijativa

FOTO Park Taraščice dobio nova stabla, posadili ih djelatnici Komunalca i predsjednik Uprave Carlsberga
F

Nova stabla upotpunit će biljni fond hortikulturnog uređenja, a svojim crvenim listovima krasit će zelenu površinu parka Taraščice

Ne propustite

Koprivnički kvart Taraščice dobio je nova stabla koja će krastiti istoimeni park.

Ona su posađena u sklopu mreže inicijativa „Zajedno prema Nula i iznad“, a nabavio i posadio ih je Carlsberg u suradnji s Komunalcem.

Sadnji se pridružio predsjednik Uprave Carlsberg Croatie, Marcin Burdach, te inženjerka horitikulture Komunalca, Nataša Njegovec, koji su zajedno s djelatnicima zelenih površina posadili dva stabla crveno lisnih ukrasnih šljiva.

– U našoj kompaniji posvećeni smo održivosti i preuzimanju odgovornosti za naš utjecaj na okoliš. Ponosni smo što smo sjedište naše tvrtke upravo u Koprivnici, ekološki osviještenom gradu čije se vrijednosti u potpunosti poklapaju s našima. Sretni smo što Koprivnicu nazivamo svojim domom i zato cijenimo svaku priliku da doprinesemo nastojanjima za zeleniju i održiviju budućnost grada – poručio je predsjednik uprave Carlsberga Marcin Burdach.

Prilikom sadnje koristio se kompost DomKo kojim se obogatila zemlja i mladim stablima se na taj način omogućilo lakše ukorjenjivanje na novom mjestu, a ujedno, stabla su dobila sve potrebne hranjive tvari.

Nova stabla upotpunit će biljni fond hortikulturnog uređenja, a svojim crvenim listovima krasit će zelenu površinu parka Taraščice.

Nakon sadnje , Marcin Burdach posjetio je Smutek – domaći kutek i kušao domaće slane i slatke specijalitete.

Spomenimo da je Mreža inicijativa koje poduzimaju u Carlsberg Croatia dio globalnog programa održivosti Carlsberg Grupacije „Zajedno prema NULA i iznad“. Program obuhvaća šest ključnih područja u kojima teže prema nuli – NULA ugljičnog otiska, NULA rasipanja vode, NULA neodgovorne konzumacije alkohola i kultura NULA nezgoda na radu, NULA otiska u poljoprivredi i NULA ambalažnog otpada. Kako bi ostvarili zadane ciljeve u Carlsbergu kontinuirano ulažu u održiva rješenja i modernizaciju pivovare.

Foto: Komunalac
Foto: Komunalac
Foto: Komunalac
Foto: Komunalac
Foto: Komunalac
Foto: Komunalac
Foto: Komunalac
Foto: Komunalac
Foto: Komunalac
Foto: Komunalac
Foto: Komunalac
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Evo kako ga napraviti kod kuće

Donosimo recept za sirup od koprive koji je idealan za dobrobit cijelog organizma

Berite mlade listove (vrh koprive i tri do četiri reda ispod vrha) i to negdje u prirodi gdje nema...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×