Novi interijer gradskog paviljona

FOTO U parku osvanule neobične klupe namijenjene mladima

14:55h
0
Moderne klupe za mlade // Foto: Matija Gudlin

Paviljon koprivničkog parka od danas je bogatiji za četiri klupe namijenjene mladima i onima koji se tako osjećaju.

Druženja mladih u gradskom parku od danas dobivaju novu dimenziju. Grad Koprivnica i Komunalac, koji zajedničkom suradnjom uljepšavaju javne površine, odlučili su ovim potezom udovoljiti njihove potrebe.

Velik broj mladih vikendima se okuplja oko paviljona, a u slučaju lošeg vremena snalazili su se na razne načine pa su tako iz parka nosili klupe pod krov paviljona. Više neće biti potrebe za ovim potencijalno opasnim radnjama, klupe za starije ostaju u parku dok mladi imaju svoje u paviljonu.

Ne radi se o klasičnim klupama, već o modernim vizualno atraktivnijim na kojima je prostor naslona prilagođen sjedenju.

Mišel Jakšić // Foto: Matija Gudlin
Mišel Jakšić // Foto: Matija Gudlin

– Svi smo bili mladi i sjedili smo na klupama onako kako baš i ne bi trebalo što je vjerojatno iskaz da se ne želi sudjelovati u baš svim društveno prihvaćenim normama pa nam je izuzetno drago da smo zajedno s našim Komunalcem ušli u ovaj projekt – rekao je Mišel Jakšić, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika.

Dodao je i kako se ovim klupama parku daje još jedan dodatan mladenački štih, te se nada da će se i dalje dobar dio mladih ljudi družiti i zabavljati u gradskom parku.

Klupe su izrađene od nehrđajućeg čelika, a sjedište i naslon zaštićeni su zapečenim prahom.

Maja Hleb // Foto: Matija Gudlin
Maja Hleb // Foto: Matija Gudlin

– Nadamo se da će mladi biti zadovoljni ovim modernim mladenačkim klupama na paviljonu koje su postavljene na način koji odgovara njihovim druženjima.  Ovime ispunjujemo našu želju da s mladima sudjelujemo u uređenju grada kako bi i njima bio prihvatljiviji i koji će ih zadovoljiti – istaknula je Maja Hleb, šefica Komunalca.

Uz njih postavljene su i tri pepeljare velikog kapaciteta namijenjene za vanjski prostor.

– Klupe su jedinstvene, takve još nisam vidio. Mladi ionako sjede na naslonima pa mi se sviđa ova ideja, klupe su ugodne i stabilne – rekao je Bruno Polančec koji je prvi isprobao nove klupe.

Ukupna vrijednost postavljene opreme iznosi 11,5 tisuća kuna bez PDV-a, a financira je grad Koprivnica.