GRANA TURIZMA

FOTO Pčelari, turistički vodiči i hobisti primili važno znanje za razvoj api turizma

Cilj prve ovakve edukacije na našem području jest povezivanje proizvođača meda i turističkih djelatnika te prepoznavanje potencijala i mogućnosti razvoja.

13:00h
0
Foto: Turistička zajednica područja Središnja Podravina

Edukacija Api turizam od A do Ž održana je protekli tjedan u Narodnoj knjižnici u Virju, kao zajednički projekt Turističke zajednice područja Središnja Podravina, Udruge turističkih vodiča Podravine i Prigorja i Slovenske čebelarske akademije.

Namijenjena je pčelarima, turističkim vodičima i hobistima koji se bave pčelarstvom kako bi se kroz edukaciju upoznali i stvorili mogućnost za kreiranje nove ponude. Teorijski dio održali su prof. dr. sc. Zlatko Puškadija i Dominik Koritnik Trepel iz Ljubljane, dok je praktični dio održan u Jabučeti gdje su se upoznali s radom Pčelarske udruge Bilogora Bjelovar, što je predstavio domaćin i član udruge Marijan Carek i predsjednik iste Goran Pranjić. Zaključkom edukacije, polaznici su primili certifikate.

Cilj prve ovakve edukacije na našem području jest povezivanje proizvođača meda i turističkih djelatnika te prepoznavanje potencijala i mogućnosti razvoja api turizma. Polaznici su trebali ići na studijsko putovanje u Sloveniju, no odgođeno je zbog koronavirusa.

čitam...
Loading...