27.3 C
Koprivnica
Četvrtak, 20. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
istraživačke aktivnosti

FOTO Pčelice iz đurđevačkog vrtića proučavale svjetlo i sjenu
F

Sunčan dan bio je idealan za uočavanje i istraživanje sjena, djeca su razvijala vizualnu percepciju

Ne propustite

Mališani iz odgojne skupine Pčelice đurđevačkog vrtića Maslačak cijeli tjedan su posvetili istraživanju svjetla i sjene.

Uz mnoštvo različitog materijala, najviše ih je zainteresirao novoformirani centar mračne sobe koja je konstruirana od kutija. Materijalima poput svjetiljaka, tuljaca s različitim oblicima u kojima su bili različiti obrisi, svjetlećeg stola te različitih prozirnih kamenčića djeca su razvijala koordinaciju i preciznost prilikom rukovanja predmetima dok su se u mračnoj sobi prilagođavala novim situacijama.

Sunčan dan bio je idealan za uočavanje i istraživanje sjena te su djeca razvijala vizualnu percepciju prepoznavanjem i uočavanjem.

Likovnim aktivnostima, ocrtavanjem sjena, oslikavanjem i izradom kazališta sjena od kutija za cipele, vrtićarci su razvijali finu motoriku šake, dok su razvoj pozitivnih emocija i odnosa s vršnjacima provodili kroz stolno-manipulativne igre (traženje sjena životinjama) i aktivnosti u kojima su se okušala u ulozi glumaca u kazalištu sjena.

Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ususret MANIFESTACIJI

PROGRAM PICOKIJADE Tri dana zabave za svačiji ukus, nastupaju Goran Bare, Željko Samardžić i Parni valjak

Picokijada, tradicionalna turistička manifestacija u Gradu Picoka – Đurđevcu, kojom se oživljava legenda o nevjerojatnoj pobjedi Đurđevčana nad Turcima,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×