23 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
velika priznanja

FOTO Pet turističkih suncokreta stiglo u županiju, Koren ih nagradio, D. Katica poručila: Imate sve bolju ponudu i uistinu ste postali sjajna ruralno-turistička destinacija
F

Nagrađeni su Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci, Izletište Gudan, OPG-u Grošek, Bakina kuća za odmor i Visoko gospodarsko učilištu u Križevcima i Rasadnik Kleščec

Ne propustite

U Cavtatu su početkom svibnja svečano dodijeljene nacionalne nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award”, a pet priznanja stiglo je tom prilikom i u našu županiju.

Zlatna povelja u kategoriji „Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru“ otišla je u ruke Posjetiteljskom centru Đurđevački pijesci, srebrna povelja u kategoriji „Turistička seljačka gospodarstva“ Izletištu Gudan, srebrna povelja u kategoriji „Craft turizam“ OPG-u Grošek, a brončana povelja u kategoriji „Tradicijska (ruralna) domaćinstva“ Bakinoj kući za odmor.

Također, posebno priznanje za očuvanje autohtonih sorti u kategoriji „Projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka“ dodijeljeno je Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima i Rasadniku Kleščec.

Svi oni pojavili su se i na Virovskoj prkačijadi, gdje im je svečani prijem upriličio župan Darko Koren. U njegovom društvu bila je i Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj.

Suncokret ruralnog turizma
Foto: Ivan Balija

– Vaša županija svake godine ima sve bolje kandidate, sve bolju ponudu i uistinu ste postali sjajna ruralno-turistička destinacija. Jako me iznenadilo, kada smo obilazili kandidate, da je puno muškaraca nositelja OPG-a, mnogi su nam pripremali ručak, a to nisam susrela u drugim županijama – rekla je Dijana Katica.

Nagrađenima je čestitku uputio i župan Darko Koren.

– Turizam na kontinentu teško je uspoređivati s onim na Jadranu, ali ovakvi projekti i sadržaji daju tome značajan doprinos. Pet dobitnika priznanja naš su ponos i uvjeren sam da ćemo i na godinu u značajnom smislu predstavljati kontinentalni turizam na ovom natjecanju – rekao je ukratko Koren.

Čestitao je i organizatorima Prkačijade na sjajnoj manifestaciji, a zanimljivo je napomenuti da je ista prepoznata i na državnoj razini, jer je još 2019. nagrađena srebrnom medaljom u kategoriji ruralno-turističke manifestacije.

Suncokret ruralnog turizma
Foto: Ivan Balija
Suncokret ruralnog turizma
Foto: Ivan Balija
Suncokret ruralnog turizma
Foto: Ivan Balija
Suncokret ruralnog turizma
Foto: Ivan Balija
Suncokret ruralnog turizma
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Tragedija u Kloštru Podravskom

Bisiklist na kojeg je naletio 39-godišnjak je preminuo, koprivnički tužitelji otvorili istragu

Kako upravo doznajemo, Općinski su državni odvjetnici u Koprivnici otvorili istragu protiv 39-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je skrivio...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×