22.4 C
Koprivnica
Četvrtak, 23. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
TRAGEDIJA

FOTO Peteročlana obitelj tek je doselila u Plavšinac, jučer je u požaru izgubila sve, Nedjeljko: Sve su si sredili, pomogli smo im kupiti namještaj, robicu, hranu, sve je izgorjelo
F

Željka i njezin suprug Ljubo tužno su nam rekli kako su prije tri mjeseca kupili kuću od gospodina Nedjeljka, koji je njih i njihova tri sina (Boris, Slobodan i Roman) odmah nakon požara smjestio u svoju dom, jer kako kaže, ima dovoljno mjesta za sve

Ne propustite

Danas ujutro izvijestili smo o jučerašnjem nesretnom događaju o požaru na obiteljskoj kući u Plavšincu. Podsjetimo, vatrogasne sirene uznemirile su malo iza podneva stanovnike tog naselja.

Uputivši se na mjesto događaja zatekli smo tek čađavu, urušenu, mokru i praznu kuću. Njezini vlasnici, peteročlana obitelj Oršuš, pod izvanrednim je okolnostima morala iseliti iz nje. Susjedi koje smo tamo sreli uputili su nas na drugu adresu, odnosno u kuću u koju je smještena nesretna obitelj, koja je u tren oka izgubila sve što je prije svega tri mjeseca izgradila.

– Bila sam kod kuće s djecom i kuhala. Nakratko sam izašla van iz kuće i vidjela plamen, otišla sam u kuću, izvukla djecu i istrčala van – rekla je još uvijek uznemirena Željka Oršuš te dodala kako su vatrogasci vrlo brzo došli i ugasili požar.

plavsinec pozar
Foto: Sonja Badalić

Željka i njezin suprug Ljubo ispričali su nam kako su prije tri mjeseca kupili kuću od gospodina Nedjeljka, koji ih je odmah nakon što ih je zadesila tragedija sa sinovima Borisom, Slobodanom i Romanom velikodušno smjestio u svome domu. Kako nam je rekao, u njegovoj kući u kojoj stanuje njegova peteročlana obitelj, ima dovoljno mjesta za sve, a u nesreći se prijatelj poznaje.

Obitelji Oršuš izgorjelo je sve. Ne samo krov i zidovi, već i odjeća, obuća, namještaj hrana.

– Sva hrana koju je Željka kupila za 1500 kuna nestala je u jednom trenutku – dodala je usput Đurđa, vlasnica kuće u kojoj su trenutno smješteni Željka, Ljubo i njihova djeca.

– Sve su si sredili, namještaj smo im pomogli kupiti, robicu, deke, sve, sve je izgorjelo – rekao je Nedjeljko.

Zanimalo nas je što planiraju dalje, hoće li negdje drugdje tražiti novi dom ili obnoviti ovaj.

– Ili se bude srušilo i gradilo sve novo ili se bude obnovilo samo krovište, ako se bude moglo. Nismo još bili unutra pa ne znamo što sve treba napraviti – rekao je Nedjeljko.

Inače, susjed Nedjeljko danas je već bio u Općini Novigrad Podravski i rekao nam kako je Općina odobrila pomoć od 10 tisuća kuna.

– Bili smo u Općini i sutra će biti Vijeće kod njih. Rekli su nam da će sto posto odobriti taj novac – rekao je Nedjeljko.

U svakom slučaju, obitelj Oršuš Božić će dočekati kod svojih velikodušnih susjeda, na toplom i uz barem malo blagdanske atmosfere. Hoće li moći obnoviti svoju kuću, vrijeme će pokazati. Zasad se nadamo da će mali Slobodan nastaviti pohađati školu i da će školsku torbu punu pepela i natopljenu vodom zamijeniti novom i spremnom za nove školske pobjede.

Ako želite pomoći ovoj obitelji da što brže dobije siguran krov nad glavom možete kontaktirati Ljubu na broj mobitela 095/350-341 ili Nedjeljka na 099/6955-645 ili ih posjetiti na glavnoj prometnici u Plavšincu na kućnom broju 2. Kuću je jednostavno prepoznati po zelenoj fasadi.

plavsinec pozar
Foto: Sonja Badalić
plavsinec pozar
Foto: Sonja Badalić
Foto: Sonja Badalić
Foto: Sonja Badalić
plavsinec pozar
Foto: Sonja Badalić
plavsinec pozar
Foto: Sonja Badalić
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Iskra je zapaljena

Koliko je realno da Podravina ima Nacionalni park? Stručnjaci su za, no trajalo bi godinama i koštalo milijune eura

Ideja člana Županijske skupštine i saborskog zastupnika Željka Lackovića o potrebi za osnivanjem radne skupine koja bi pokušala pokrenuti...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×