18.7 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Veliki projekt

FOTO Počela gradnja novog reciklažnog dvorišta u Herešinu, pokrivat će potrebe 30.000 stanovnika
F

Početak radova obišle su zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž i predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec.

Ne propustite

Započeli su radovi na izgradnji Reciklažnog dvorišta u Herešinu. Administrativno će pokrivati područje grada Koprivnice, odnosno naselja Bakovčica, Draganovec, Herešin, Jagnjedovec, Kunovec Breg, Reka i Štaglinec, a obuhvaća 30.854 stanovnika i 10.848 kućanstava.

Početak radova obišle su zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž i predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec.

– Novo reciklažno dvorište zaista će imati zaista veliku ulogu u održivom gospodarenju otpadom. Osim povećanih kapaciteta i mogućnosti odlaganja postojećih različitih odvojenih vrsta otpada imati ćemo i niz novih mogućnosti od elektroničkog i građevinskog otpada, pesticida, tekućina i sličnog otpada. Ovim novim reciklažnim dvorištem ostvarit ćemo cilj kojeg nam je zadala Europska unija i naša nacionalna legislativa od 60 posto odvajanja tj. recikliranja postojećeg komunalnog otpada u gradovima u Republici Hrvatskoj – izjavila je zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Predmetna lokacija na kojoj je predviđen zahvat, površine je oko 2.702 m2. Ukupna vrijednost projekta je 5.231.962,86 kuna uz odobreno sufinanciranje EU fondova od 85 posto što iznosi 4.187.015,30 kuna, dok je iznos vlastitih sredstava 738.885,06 kuna.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nepopravljiv

Za ovog “majstora” nema prepreka, vozio sa zabranom, bez vozačke, hrpom negativnih bodova… Nije prošlo dobro

Bilo je posla jučer na koprivničkom sudu, a ponajviše zbog vozača koji su kršili sve i svašta. Jedan 36-godišnjak doveden...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×