19.1 C
Koprivnica
Četvrtak, 13. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ulična umjetnost

FOTO Počinje Street art festival, a Koprivnica dobiva sedam novih stanovnica koje će oslikati gradske zidove
F

Ovogodišnji festivalski izbor čine umjetnice iz Zagreba, Rijeke i Koprivnice – Rina, Tifani Rubi, Pekmezmed, ojoMAGico, Promaja, Tothem i EMS.

Ne propustite

Počinje još jedan Street art festival, a Koprivnica dobiva sedam novih stanovnica koje će kroz sedam dana oslikati zidove u užem centru grada.

Šesti po redu Street art festival, koji će se održati na nekoliko lokacija u Koprivnici, počinje danas, u srijedu. Organizatori iz Udruge za promicanje kulture i umjetnosti maMUZE pozivaju vas da se priključite druženju, umjetničkom istraživanju i razmjeni ideja.

Kao i svake godine, upoznat ćete aktualne trendove ulične umjetnosti. Street art festival naglasak stavlja na proces stvaranja, likovni i eksperimentalni vid umjetničkog izražavanja koji će Koprivnicu od 18. do 24. srpnja učiniti mjestom spontane suradnje, javne prostore poprištem umjetničkih intervencija i interakcije s građanima, a umjetnost sastavnim dijelom svakodnevice – na ulici.

Sedam gostujućih umjetnica na sedam će dana uskladiti svoje prakse s ritmom našeg grada. Novim izdanjem Street art festivala još će se jednom potvrditi dobra praksa oživljavanja prostora u Koprivnici. Aktivnosti će biti raspoređene na lokacijama u dvorištu kina i zgradi Doma za starije i nemoćne na Lenišću, a manje umjetničke intervencije spontano će se događati na još nekim lokacija au centru Koprivnice.

Ovogodišnji festivalski izbor čine umjetnice iz Zagreba, Rijeke i Koprivnice – Rina, Tifani Rubi, Pekmezmed, ojoMAGico, Promaja, Tothem i EMS.

Rina je grafička dizajnerica i ilustratorica koja djeluje na području Zagreba, Ljubljane i Rijeke. Trenutačno freelancea i radi na novim idejama na području vizualne umjetnost.

Tifani Rubi je rođena u Beogradu, završila je Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci, a nakon diplome seli u Berlin gdje više od godinu dana aktivno sudjeluje u umjetničkoj sceni i brojnim izložbama, street artu i projektima.

ojoMAGico rođena je u Rijeci 1986 godine. Diplomirala je primijenjeno slikarstvo na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, stažirala u Gradskom kazalištu lutaka nakon čega pokreće sa kolegicama ArtMašinu, kreativni atelje za promicanje likovne kulture u svakodnevnom životu.

Pekmezmed je završila je Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna te Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu. Dugo se bavi uličnom umjetnošću jer vjeruje da vizualni podražaji koji nas okružuju utječu na našu energiju.

Tothem je rođena kao dijete () 1988. u Koprivnici. Radila je svašta, a prije 5 godina postala je suvlasnik tvrtke sa sjedištem u Koprivnici. Voli svoj posao i kolege smatra drugom obitelji.

Promaja je rođena je u Koprivnici, studentica je medijskog dizajna, radi, crta, kuha, vozi bicikl i voli igrati igrice. Meditira, puno čita i jako volim prirodu i životinje. Njezin horoskopski znak je bik. Volonterski sudjeluje na domaćim festivalima i bavi se streličarstvom.

EMS je rođena u Koprivnici. Studentica je četvrte godine Medijskog dizajna na Sveučilištu Sjever, veliki ljubitelj knjiga i filmskog platna. Svoju kreativnost izražava kroz niz medija – od fotografije, web dizajna, oslikavanja šalica i ostalih predmeta koji joj se nađu pod rukom.

Autor vizualnog identiteta ovogodišnjeg izdanja festivala je, kao i proteklih godina, domaći dizajner i dugogodišnji suradnik Udruge maMUZE – Aleksandar Rapaić.

Program je realiziran uz potporu Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Diljem Hrvatske

I U PODRAVINI Vidite li kako s neba padaju kolačići – nipošto ih ne dirajte, izbacit će ih čak milijun!

Diljem Hrvatske ovih dana iz više zrakoplova izbacit će se milijun kolačića - vidite li kojeg nemojte ga nipošto...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×