27.4 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Muke s Aglomeracijom

FOTO Podravci polako gube živce s Aglomeracijom, čitatelj iz Sigeca: Tko je odgovoran za ovaj cirkus u selu? KC Vode: Postoje manje nepravilnosti i to će se popraviti
F

Velike probleme, osim Koprivnice, imaju i ostala mjesta gdje se provodi ovaj projekt.

Ne propustite

Projekt Aglomeracije započeo je 2020. godine, no mnogim stanovnicima Podravine čini se kao da traje stoljećima.

Raskopane ceste, blato, prometne gužve samo su neke od značajki s kojima živimo već četiri godine. U posljednje vrijeme započelo se s asfaltiranjem raskopanih prometnica. No umjesto da napokon odahnemo, uslijedili su novi problemi. Kvaliteta završne obrade u najmanju je ruku upitna, što pokazuju brojni primjeri diljem Podravine.

Vidljivo je to bilo prije nekoliko dana kada je padala kiša, kada je jedna od najprometnijih gradskih ulica plivala. Ruku na srce, bio je to dan kada je pala rekordna količina kiše. No ako se gleda s druge strane, stare ulice koje nisu bile raskopane i gdje je stari asfalt, nisu imale takvih problema.

Čitatelj upozorava: Upravo obnovljena Kolodvorska ulica kod kolodvora već pliva

 

“Tko je odgovoran za ovaj cirkus u selu?”

Velike probleme, osim Koprivnice, imaju i ostala mjesta gdje se provodi ovaj projekt. Tako nam je nezadovoljan čitatelj ukazao na problem u Sigecu.

– Nakon dugih dvije godine raskopanog cijelog sela, popravaka automobila i sve ostale motorne mehanizacije od silnih rupa, prekopa i svega ostalog krenulo je kakti asfaltiranje i novi sloj asfalta. Kako su se širile glasine mještanima da se vjerojatno selo utiša. Ne znam je li to sve bilo samo paravan da se šuti dugih dvije godine ili kaj? Uglavnom asfaltiralo se u tragovima, na svakih 150 metara sloj asfalta u dužini 20 metara, pokrpani prijelazi su kao da su ležeći policajci, postavljeni šahtovi 10 cm od razine asfalta, širina asfalta četiri metra u zavoju tri metra, i tako u krug da ne nabrajam. Tko si je džepove napunio s tim silnim europskim fondovima? Pa pišem u ime mještana cijelog sela Sigetec da se obratite odgovornima za ovaj cirkus po selu. Bitna je samo glavna cesta i kilometar ceste oko sredine sela? Sporedne ulice nisu bitne? Ili tamo živi premali broj ljudi da se asfaltira? – rekao nam je te dodao kako se radi o ulicama Dravska, Matije Gupca, Matije Ersega u Sigecu.

KC Vode: Postoje manje nepravilnosti u niveliranju poklopaca kanalizacijskih šahtova i to će se popraviti

Na ove navode iz Koprivničkih voda poručili su da je u naselju Sigetec izvršena sva sanacija kolnika ceste koja je bila predviđena kroz projekt Aglomeracija Koprivnica.

– Sanacija se provela dinamikom s obzirom na prometnu važnost cesta pa je i stoga prvo asfaltirana cesta ŽUC-a kroz naselje Sigetec. Nerazvrstane ceste su sve sanirane asfaltiranjem u obimu koji je prihvatljiv za financiranje sredstvima projekta aglomeracije Koprivnica odnosno nije prihvatljivo nikakvo dodatno uređenje kolnika – naglasili su.

Dodali su kako je do sad od sanacije cestovnih površina ostalo je asfaltiranje kolnik u nadležnosti ŽUC-a u djelu u kojem nije polagan cjevovod u kolniku pa stoga tu sanaciju financira u cijelosti upravitelj ceste, ŽUC.

– Provjerom u ŽUC-u smo dobili informaciju da će se ovaj tjedan asfaltirati i taj dio kolnika da se u cijelom potezu Dravske ulice obnovi asfaltni zastor. Postoje manje nepravilnosti u niveliranju poklopaca kanalizacijskih šahtova i to će se popraviti od strane ugovornog izvođača radova – zaključili su.

Foto: čitatelj
Foto: čitatelj
Foto: čitatelj
Foto: čitatelj
Foto: čitatelj
Foto: čitatelj
Foto: čitatelj

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Euro 2024

FOTO/VIDEO Podravci u Berlinu rade pravu feštu, razvili hrvatsku zastavu dulju od 100 metara

Spektakularno je u Berlinu, gdje Hrvatska u 18h igra prvu utakmicu Europskog prvenstva protiv Španjolske. Tamo je oko 100.000 hrvatskih...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×