vječiti derbi

FOTO Podravka u drugom poluvremenu ubacila u višu brzinu i samljela Lokomotivu u velikom derbiju

Istaknula se vratarka Lokomotive i obranama sedmerca Dejani Milosavljević. Pijević je skupila 10 obrana u prvom dijelu.

20:23h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Došao je i taj trenutak, dan utakmice protiv momčadi koja realno jedina može koliko toliko ugroziti moćnu Podravka Vegetu. Protivnice u dvorani Gimnazije bile su rukometašice Lokomotive, jedina momčad u Hrvatskoj koja je u svim dosad odigranim ligaškim susretima upisala pobjedu.


Da će biti teško za Saračevićeve odabranice naslutilo se već u početnim minutama kada je Lokomotiva povela s dva razlike, no nije to potrajalo. Doslovno se igralo gol za gol u prvih 30 minuta koje su završile rezultatom 12-12, ali moglo je biti i drugačije da Pijević nije obranila udarac Tjaše Stanko u posljednjim sekundama prvog dijela. Istaknula se vratarka Lokomotive i obranama sedmerca Dejani Milosavljević, ukupno je imala 10 obrana u prvom dijelu.

Saračevićeve upute u poluvremenu bile su efikasne i dobro shvaćene jer Podravkašice su u prvih 10 minuta drugog dijela ubacile u višu brzinu i otišle na +4, ponajviše zahvaljujući svojim krilima, Mugoši i Turk. Ugasilo je to Lokomotivu koja se više nije mogla trgnuti, pa je Podravka začas imala i +8, bilo je 23-15.

Nastavilo se s čvrstom igrom čime su gošće sve više griješile, a domaće rukometašice sve više zabijale. U posljednjih sedam minuta Podravka je ušla s devet pogodaka prednosti. Konačan rezultat bio je 28-17. Najefikasnija domaća igračica bila je Tjaša Stanko s devet pogodaka.

Prva HRL za žene, 18. prosinac, 19 sati

Podravka Vegeta – Lokomotiva 28-17

čitam...