AMOROVA ŽLICA

FOTO Podravsko-prigorska kombinacija kuhara pripremala jela za popularnog chefa Tomislava Špičeka

Napravili su kremasti rižoto s koprivom kao predjelo, pileće medaljone s njokima od koprive i kremom od buče kao glavno jelo te kolač od koprive s umakom od koprive.

09:57h
0
Foto: Grad Križevci

Udruga Maslačak Križevci i Udruga Bolje sutra Koprivnica imale su predstavnike na gastro natjecanju Amorova žlica – za društvo jednakosti održanom u nedjelju u Mariji Bistrici. Prigorac Dario Plavec i Podravac Ivan Vuk pripremili su tri slijeda jela: kremasti rižoto s koprivom kao predjelo, pileće medaljone s njokima od koprive i kremom od buče kao glavno jelo te kolač od koprive s umakom od koprive.

Njihova i jela ostalih natjecatelja ocjenjivao je žiri koji su činili chef Tomislav Špiček, višestruko nagrađivani profesionalni barmen Saša Lovrenščak i vlasnica medičarsko-svjećarske radnje Zozolly Vlasta Hubicki. Ostala polufinalna natjecanja slijede, pa još nije poznato tko će se plasirati u finale. No, i ovo je veliki uspjeh za naše kuhare.

Inače, Amorova žlica je projekt Udruge nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja čiji je predsjednik Vedran Habel. UNUO u svoj rad uključuje osobe bez odgovarajuće roditeljske skrbi i osobe s invaliditetom te osobe u nepovoljnom položaju, a cilj je educirati ciljne skupine te izjednačiti njihove mogućnosti u zajednici, posebice na tržištu rada.

Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci