tragedija

FOTO Pogledajte fotografije prevrnutog čamca, neslužbeno otkriven uzrok nesreće, potraga za nestalim i dalje traje

Na unesrećene su prvo naišli drugi civili koji su im pomogli u izvlačenju, nakon čega su ih spašeni obavijesti da jedna osoba nedostaje. 

09:46h
0
Foto: Facebook

U subotnje popodne na rijeci Dravi dogodila se nesreća, prevrnuo se čamac u kojem je bilo šest osoba, a igrom slučaja njih pet je isplivalo i spasilo se, dok je jedan muškarac nestao.

Prevrtanje čamca dogodilo se nedaleko Ferdinandovca, na mađarskom dijelu Drave, na predjelu koji se naziva Žuti breg. Nestao je 50-godišnji Nikola Dombaj čiji je opis jučer objavila policija. Traže ga ronioci, službenici HGSS-a i policije, a koriste se i dronovi.

Na unesrećene su prvo naišli drugi civili koji su im pomogli u izvlačenju, nakon čega su ih spašeni obavijesti da jedna osoba nedostaje. Pozvana je policija koja je zatim apel proslijedila do HGSS-a.

Nikola Dombaj // Foto: Policijska uprava koprivničko-križevačka

Vodostaj Drave umjetno je spušten kako bi se olakšala potraga za nestalim. Na društvenim mrežama pojavio se komentar jednog od spašenih iz čamca koji je kazao kako oni plove jako dugo i kako su znali kakva je situacija na tom dijelu Drave. Prema njegovim riječima, ‘uzrok tragedije su ”opuštanje” i neiskustvo’.

Isto tako, iskočile su i fotografije prevrnutog čamca koji je u vlasništvu neke braniteljske udruge.

Iz policije su nam otkrili kako je potraga i dalje u tijeku i da će obavijestiti javnost kad se pronađe nestali Nikola Dombaj.