oku ugodno

FOTO Pogledajte križevačku sportsku ljepoticu, nove sjedalice namontirane, navijači više ne moraju strahovati od kiše

U sedam redova instalirano je 440 plavih stolica i publika napokon može uživati u komociji kakvu i zaslužuje

11:00h
0
Stadion Križevci
Foto: Ivan Balija

Nakon što su sredinom prošle godine atletičari dobili novu stazu u sklopu križevačkog stadiona, u ambijentu i okruženju napokon mogu uživati i nogometaši, odnosno navijači tamošnjeg Radnika. Naime, rekonstrukcija tribina i klupskih prostorija, započeta početkom godine, bliži se kraju, a novo ruho stadiona, koji je obnovljen nakon pola stoljeća, mogu vidjeti svi oni koji na njega zakorače.

Nema više stare, podaskane i neudobne tribine, nema ni stare ograde koja ju je dijelila od igrališta, a nema više ni onih prostorija koje nisu bile na ponos kluba koji igra u trećem rangu hrvatskog nogometa. Izgrađene su, odnosno dograđene nove, proširene su svlačionice, postavljen je i novi krov iznad cijele tribine, a ovih dana postavljene su i nove, plave stolice.

Stadion Križevci
Foto: Ivan Balija

U sedam redova instalirano je njih 440 i publika napokon može uživati u komociji kakvu i zaslužuje. Čak i za vrijeme kiše, jer kao što smo napisali, krovište prekriva sve sjedalice. Tako su Križevčani dobili pravu malu nogometnu ljepoticu, koju će zaokružiti i novo parkiralište, odnosno prostorija za spremanje strojeva i alata, koja se nalazi na ulazu na igralište. Također, od ulaza na stadion pa sve do svlačionica i teretane atletskog kluba, popločit će se staza za publiku.

Isto tako, u planu je i izgradnja nogometnog terena s umjetnom travom dimenzija 100×65 metara s rasvjetom, na kojem bi se odigravale juniorske, kadetske i pionirske utakmice, a čime bi se glavni teren sačuvao za potrebe seniorske ekipe. Umjetnu travu trebao bi donirati HNS, no u kojoj fazi je taj dio plana nismo uspjeli doznati.

Kako god bilo, Križevčani napokon mogu uživati u novom stadionu, a okruženje očito paše i nogometašima koji su trenutno vodeći u Trećoj NL Sjever.

Stadion Križevci
Foto: Ivan Balija
Stadion Križevci
Foto: Ivan Balija