FLORIJANSKI TRG

FOTO Polaganjem vijenaca kod koprivničkog spomenika obilježeni Dan pobjede i Dan hrvatskih branitelja

Nakon polaganja vijenaca služena je misa u kapeli Svetog Florijana.

10:50h
0
Foto: Grad Koprivnica

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, na Florijanskom trgu položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata.


Polaganju vijenaca ispred Grada Koprivnice prisustvovali su predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal te gradski vijećnik Goran Kovačić, dok su u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar.

Foto: Grad Koprivnica

– Obilježavajući Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 25.
obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluja s ponosom se prisjećamo veličanstvenih
povijesnih trenutka u stvaranju slobodne i suverene Hrvatske. Danas posebnu zahvalnost
iskazujemo svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima koji su svoje živote
utkali u temelje naše države, njihovim obiteljima koje su podnijele veliku žrtvu te svim stradalnicima iz Domovinskog rata. Branitelji su uspostavili čvrst temelj nakon kojeg smo svi zajedno doprinijeli u izgradnji našeg doma, slikovito rečeno, prekrasne kuće koja je danas stabilna i lijepa. Na nama je da je i dalje uređujemo, posebno iznutra kako bi odnosi između nas bili što bolji. Vjerujem da svi zajedno to želimo i da ćemo dati svoj doprinos u tom ostvarenju – rekao je župan Koren.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

Prisutni su, također, bili predstavnici Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva hrvatskih branitelja i županijskih udruga stradalnika iz Domovinskog rata.

Minutom šutnje odana je počast svim poginulima u Domovinskome ratu. Nakon polaganja vijenaca služena je misa u kapeli Svetog Florijana.

čitam...