Suradnja

FOTO Uz pomoć električnog Smarta učenici dobivaju nova saznanja o dostignućima na području prometnih znanosti

Električni automobili su rješenje za budućnost i očuvanje okoliša. Znatno manje onečišćuju zrak jer ne ispuštaju onečišćenja iz svojih izvora energije tijekom rada, a njihovom upotrebom smanjile bi se emisije stakleničkih plinova.

15:24h
0

Neobična i zanimljiva suradnja ostvarena je između Strukovne škole Đurđevac i Škole za cestovni promet iz Zagreb.

Zagrebački kolege ‘posudili’ su svojim vršnjacima svoj električni automobil.

Od običnog Smarta napravili su automobil pokretan elektromotorom. Električni automobili su rješenje za budućnost i očuvanje okoliša. Znatno manje onečišćuju zrak jer ne ispuštaju onečišćenja iz svojih izvora energije tijekom rada, a njihovom upotrebom smanjile bi se emisije stakleničkih plinova.

Ovaj električni Smart može postići maksimalnu brzinu od 70 km/h, a punjenje baterije zahtijeva se nakon prijeđenih 50 – 70 km, ovisno o načinu vožnje i cestovnom stanju. Baterija se puni na običnu utičnicu oko 4 sata.

– Zahvaljujemo se profesoru Tomislavu Ćurkoviću i ravnateljici škole Renati Heljić na ukazanom povjerenju i spremnosti na suradnju – poručili su iz škole.

Automobil će biti dostupan zainteresiranim nastavnicima dva tjedna, a prije vožnje potrebno je proći kratku uputu o vožnji. Svakako će pomoći i učenicima prometnog usmjerenja kako bi učili o najnovijim dostignućima na području prometnih znanosti.

 

čitam...
Loading...