7.1 C
Koprivnica
Subota, 20. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Dodijeljene svjedodžbe

FOTO Pomoćnica u nastavi Petra Hren: Kad nekome pomažeš, svakog dana ti je srce sve veće
F

Ne propustite

Puno se priča o pomoćnicima u nastavi, to je ono u čemu jedan grad prelazi crtu u tome želi li poticati solidarnost i razvijati jednakost za one koji od samog početka svog života nemaju iste uvjete za rast i razvoj.

U Pučkom otvorenom učilištu Koprivnica dodijeljena su uvjerenja o osposobljenosti polaznicama edukacije za pomoćnike u nastavi učenicima s teškoćama.

Svoje svjedodžbe nakon uspješno odrađenog osposobljavanja i položenih ispita primilo je 16 novih pomoćnica u nastavi, 13 u sklopu programa Zavoda za zapošljavanje, a njih tri o vlastitom trošku.

Jedna od 16 novopečenih pomoćnica je i Petra Hren, kojoj je edukacija poslužila za nadopunjavanje znanja i upis zanimanja u radnu knjižicu, a ne za pronalazak posla jer je pomoćnica već tri godine.

– Radim u Osnovnoj školi Mihovila Pavleka Miškine u Đelekovcu. Iskustva su odlična, da nisu ne bih se već tri godine bavila ovim poslom – kaže Petra.

Petra Hren // Foto: Matija Gudlin

U sklopu svog uobičajenog radnog dana pomaže učenici kojoj je dodijeljena sa svime što je potrebno kako bi se ona mogla slobodno kretati školom, budući da je učenica u kolicima, uz rad na nastavi, hranjenje i brigu za sve ostale potrebe koje se mogu pojaviti tijekom dana u školi.

– Mnogima bi možda takav posao bio zahtjevan, no meni nije. Snašla sam se u tome i super mi je. Svakog dana ti je srce sve veće jer znaš da pomažeš i da to dijete sudjeluje u svim aktivnostima i socijalizaciji s drugom djecom – smatra Petra.

Grad Koprivnica prepoznao je važnost pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama te ih osigurava već drugu godinu.

– Puno se priča o pomoćnicima u nastavi, to je ono u čemu jedan grad prelazi crtu u tome želi li poticati solidarnost i razvijati jednakost za one koji od samog početka svog života nemaju iste uvjete za rast i razvoj. Na taj način im omogućavamo da im obrazovanje i školovanje bude lakše. Odjeci samih pomoćnika u nastavi su više nego dobri i to je nešto s čime ćemo ići i dalje – najavio je v.d. gradonačelnika Mišel Jakšić te napomenuo da su potrebe za pomoćnicima u koprivničkim školama u potpunosti zadovoljene.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nakon očevida

FOTO/VIDEO Trostruki sudar u Čakovečkoj izazvao “zeleni” vozač (18), oduzeo prednost i napravio krš i lom

Poznate su okolnosti prometne nesreće koja se dogodila jučer u Čakovečkoj ulici, a trostruki sudar skrivio je 18-godišnjak. Kako navode...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×