10.4 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
CENTAR KOMPETENTNOSTI

FOTO Pored Obrtničke škole niknut će moderna zgrada zelene fasade i krova, takve nema u Koprivnici
F

Na krovu će biti solarni kolektori, bit će A+ energetski razred. Hodnici će biti u staklu, pružat će se lijepi pogled na igralište i dio parka. Također, hodnici će biti veliki s kulir pločama kako bismo dobili spoj modernog i tradicionalnog, otkrili su prilikom današnjeg obilaska radova.

Ne propustite

U sklopu projekta Centra kompetentnosti rekonstruirat će se i dograditi Obrtnička škola u Koprivnici. Danas je na gradilište pokraj koprivničke škole stigao stroj čime je označen i početak radova na projektu o kojemu se govori proteklih mjeseci.

– Vrijeme nam nije naklonjeno kako bismo vidjeli konkretne rezultate. No, siguran sam kako pripremni radovi pokazuju dimenziju projekta – rekao je, za početak, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren prilikom današnjeg obilaska gradilišta.

Podsjetio je kako je riječ o projektu vrijednom 25 milijuna kuna.

Foto: Ivan Balija
Darko Koren // Foto: Ivan Balija

– Cilj projekta CEKOM jest podići standard srednjoškolskog obrazovanja u dijelu stvaranja novih kadrova obrtničkih zanimanja, u Koprivnici i Đurđevcu gdje radovi počinju sljedeći tjedan, što je vrijedno 8,5 milijuna kuna – nastavio je župan.

Nastavio je kako je ukupna vrijednost CEKOM-a 70 milijuna kuna. Prva faza je 39,7 milijuna kuna, kazao je Koren, od čega je 30 milijuna kuna bespovratnih sredstava Europske unije, a 9,7 milijuna iz županijskog proračuna.

– Ovo će sigurno biti ukras ovome dijelu grada. U urbanističkom i građevinskom smislu dat će dodatnu vrijednost gradu – zaključio je Koren.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Moderna zgrada zelene fasade i zelenoga krova
Foto: Ivan Balija
Ksenija Ostriž // Foto: Ivan Balija

Zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž istaknula je važnost rada na zanimanjima važnim za budućnost, kao što je elektrotehnika, a što će se razvijati u novim prostorijama Obrtničke škole.

– Veseli nas što je velika vrijednost uložena u izradu kurikuluma. Osim nužnih prostornih preduvjeta, moderni kurikulumi omogućit će školovanje djece za moderna zanimanja koja će doprinijeti digitalnoj i zelenoj tranziciji grada pa i Hrvatske – dodala je K. Ostriž.

Foto: Ivan Balija
Zlatko Martić // Foto: Ivan Balija

Ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Zlatko Martić iskazao je zadovoljstvo početkom radova.

– Tko sretniji od mene danas? Dugo se borimo i radimo za Centar kompetentnosti. Uložili smo puno rada. Kada zgrada izađe iz prve faze, bit će to nešto prekrasno – objekt na dvije tisuće kvadrata u kojemu će se nalaziti osam specijaliziranih praktikuma za elektrotehniku. Bit će opremljeni suvremenom industrijskom opremom koju će koristiti naši učenici, kao i vanjski korisnici – objasnio je Martić, dodavši kako će razviti 29 standarda zanimanja za obrazovanje redovnog obrazovanja, ali i oni specijalni za osposobljavanje zaposlenika gospodarstvenika.

Foto: Ivan Balija
Ratimir Ljubić // Foto: Ivan Balija

Danas zamjenik župana, a nekada ravnatelj Obrtničke škole Ratimir Ljubić podsjetio je kako se “priča o Obrtničkoj školi vuče niz godina.”

– Centar je nadogradnja rada, zasluga profesora i učenika. Projekt je podstrek za daljnji rad i privlačenje većeg broja učenika. Istovremeno, bit će pomoć gospodarstvu i nezaposlenima koji će moći usvojiti kompetencije za tržište rada – dodao je Ljubić.

U ime izvođač radova, tvrtke Radnik, govorio je direktor Mario Biljan. Iznio je par tehničkih detalja.

Foto: Ivan Balija
Mario Biljan // Foto: Ivan Balija

– Površina od 2200 kvadrata odnosi se na prizemlje i prvi kat. Bit će to moderna zgrada sa zelenom fasadom i zelenim krovom, toga još nema u Koprivnici. Na krovu će biti solarni kolektori, bit će A+ energetski razred. Hodnici će biti u staklu, pružat će se lijepi pogled na igralište i dio parka. Također, hodnici će biti veliki s kulir pločama kako bismo dobili spoj modernog i tradicionalnog – otkrio je Biljan.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vidovo u Pitomači

FOTO/VIDEO Indira napravila pravi party, svojom vatrenom energijom “prodrmala” sve

U Pitomači se slavi Vidovo i Dani općine, a Indira Forza dobro je "prodrmala" mještane na prvom koncertu vikend...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×