Advent u Đurđevcu

FOTO Posjetili smo deve koje su stigle u svoje nastambe, a od sutra primaju goste

17:07h
0
Devama se sviđaju nove nastambe // Foto: Matija Gudlin

Postale su medijska senzacija prije nego su uopće dovedene u Đurđevac, a mnogi su bili skeptični i nisu vjerovali da će se ova ambiciozna ideja ostvariti. Unatoč svim preprekama deve su danas stigle u svoje nastambe pokraj utvrde Stari grad.

Prvo predstavljanje šarmantnih deva u velebnoj devinoj nastambi i prigodni program održat će se sutra u 16 sati. Devama se sviđaju nove nastambe, a već su navikle i na objektive fotoaparata pa su bez straha pozirale.

Nakon predstavljanja u 17 sati počinje Adventski sajam ispred utvrde Stari grad i scensko uprizorenje živih jaslica- dolazak tri kralja na poklon malom Isusu. Po završetku jaslica za božićni ugođaj pobrinut će se Camel band. Za sve okupljene organizirano je i zajedničko puštanje lampiona s lijepim željama.

U subotu u 10 sati na Trg sv. Jurja stiže Djed Božićnjak koji će podijeliti poklone najmlađima, a navečer  ispred utvrde Stari grad s početkom u 18 sati počinje Adventski sajam i u 19 sati scensko uprizorenje živih jaslica.

U nedjelju ispred utvrde Stari grad u 18 sati održat će se sajam, nakon kojega slijedi scenski prikaz živih jaslica, te puštanje lampiona s lijepim željama. Produženi Advent vikend završava u ponedjeljak u 19 sati ispred utvrde Stari grad kada će biti uprizorene žive jaslice.

Sva četiri dana posjetitelji će se moći ugrijati i zasladiti nepce nezaobilaznim kuhanim vinom, čajem, te kuhanim kobasicama.