PROJEKT VRIJEDAN 14,3 MILIJUNA KUNA

FOTO Potpisan je ugovor o izgradnji, Rasinja bi kroz deset mjeseci trebala dobiti dvoranu

Ravnatelj Osnovne škole Andrije Palmovića Krunoslav Belaj potvrdio je veliki značaj projekta, kako za školu, tako i za zajednicu.

14:00h
0
Potpisivanje ugovora Rasinja
Foto: Koprivničko-križevačka županija

Potpisan je ugovor o javnoj nabavi radova izgradnje školske sportske dvorane Osnovne škole Andrije Palmovića Rasinja. Svoje potpise na ugovor stavili su župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, načelnik općine Rasinja Danimir Kolman i predsjednik Uprave tvrtke Radnik, koja je izvođač radova, Mirko Habijanec.

Riječ je o projektu vrijednome 14,3 milijuna kuna, koji je dio projekta vrijednog 65 milijuna kuna, a koji uključuje izgradnju pet dvorana, i to u Kloštru Podravskom, Svetom Ivanu Žabnu, Svetom Petru Orehovcu, Kalinovcu i, dakle, Rasinji.

– Uvjeren sam da je ovaj projekt značajan i vrijedan za općinu jer će dvorane osim za školske aktivnosti biti i višenamjenski prostori koje će koristiti svi stanovnici te će zasigurno pomoći u obogaćivanju društvenog života u općini. Osim toga, to je najbolji alat u borbi protiv negativnih demografskih trendova – rekao je Koren, prenose županijske stranice.

Župan se, pritom, dotaknuo i kupovine dvorca Inkey kao projekt na kojemu rade, a nalazi se na području općine Rasinja.

Foto: Koprivničko-križevačka županija
Kolman kaže kako je riječ o povijesnome danu za Rasinju.

Kolman je izjavio kako je riječ o povijesnome danu za Rasinju. Ponovio je kako će dvorana koristiti svim stanovnicima, ne samo učenicima.

Ravnatelj škole Krunoslav Belaj potvrdio je veliki značaj projekta, kako za školu, tako i za zajednicu. Habijanec je, pak, zadovoljan što će tvrtka Radnik raditi na projektu koji bi trebao biti gotov kroz deset mjeseci.

Potpisivanju ugovora, spomenimo, prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnici Ana Mušlek i Darko Masnec te zamjenik načelnika i predsjednik Općinskog vijeća Zvonimir Fajfarić.