19.3 C
Koprivnica
Utorak, 28. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
napokon!

FOTO Potpisan ugovor kojim će se dovršiti sportska dvorana u Kalinovcu, načelnik Zvonar nije mogao sakriti zadovoljstvo
F

Veliki obol svemu dao je i donedavni zamjenik župana, danas saborski zastupnik Darko Sobota. Prilikom potpisivanja kazao je kako ŽUpanija ima podršku Vlade i Andreja Plenkovića te kako vjeruje da će se ovaj oblik suradnje nastaviti te kako će podići kvalitetu života u Podravini i Prigorju. 

Ne propustite

U velikoj sali Društvenog doma u Kalinovcu jučer je svečano potpisan Ugovor o javnoj nabavi radova na izgradnji školsko-sportske dvorane Osnovne škole Ivan Lacković Croata Kalinovac – II. faza kojim će se dovršiti ranije započeti radovi na postojećem objektu školske sportske dvorane.

Ugovor su potpisali župan Darko Koren, načelnik Kalinovca Danijel Zvonar, a u ime Zajednice ponuditelja Bistra d.o.o. Đurđevac i Radnik d.d. Križevci ugovor je potpisao direktor tvrtke Bistra d.o.o. Krešimir Habijanec.

Uz ovaj ugovor vrijedan 8.659.863,69 kuna s PDV-om, župan i načelnik te direktor tvrtke MASTERING d.o.o. Đuro Kucelj potpisali su Ugovor o obavljanju usluge stručnog nadzora na spomenutom projektu u vrijednosti 98.750,00 kn s PDV-om.

Najviše razloga za zadovoljstvo svakako je imao načelnik Danijel Zvonar koji se zahvailo Županiji na izvrsnoj suradnji.

– Za nas je danas sučan dan, iako vani pada kiša. Konačno smo došli do faze da se nađemo svi skupa i da idemo u završetak dvorane koju će koristiti naši najmlađi, ali ne i samo oni. Znamo da oko nas nema puno dvorana, recimo okolni sportski klubovi moći će unajmiti dvoranu u zimskim mjesecima. Posebna hvala Županiji, županu Korenu i saborskom zastupniku Darku Soboti – rekao je načelnik Zvonar.

Foto: kalinovac.hr

Rok završetka ovog projekta je 12 mjeseci od potpisa ugovora. Sve ovisi o vremenskim uvjetima, no načelnik je 100 posto siguran da će 102 učenika OŠ Ivan Lacković Croata u prvom mjesecu 2022. godine imati gdje odrađivati nastavu tjelesnog odgoja. Uredit će se svlačionice, soba za promatranje, dolazi kompletna oprema, od košarkaške, nogometne, pa čak i one za tenis.

Koprivničko-križevačka županija krenula je tako u ostvarenje najavljivane pomoći općinama koje nemaju sportsku dvoranu ili im je pak potrebna pomoć kod dovršetka, kao što je slučaj u Kalinovcu. Ranije je još potpisan ugovor o izgradnji sportske dvorane u općini Sveti Petar Orehovec. Županija pomaže s 50 posto sredstava.

Župan Koren izrazio je zadovoljstvo što će stanovnici općine Kalinovac nakon dugo čekanja dobiti modernu multifunkcionalnu dvoranu od koje će izuzetno veliku korist imati šira lokalna zajednica. Prva faza izgradnje kalinovečke dvorane završena je 2015. godine, a tad je sve stalo zbog gubitka prihoda uzrokovanih smanjenjem rudne rente.

– Izuzetno nam je drago što je u županijski Program izgradnje sportskih dvorana ušla i Općina Kalinovac te što ćemo zajedničkim ulaganjem u obrazovnu sportsku infrastrukturu
podići standard učenicima i nastavnicima, ali i cijeloj lokalnoj zajednici koja će, vjerujem, nakon što se dvorana dovrši biti svima od velike koristi. Svi znamo koliko ovakvi objekti znače za razvoj ruralne sredine, ona su mjesta okupljanja, društvenih i sportskih zbivanja i zbog takvih prostora naše općine žive i u konačnici omogućavaju uvjete za ostanak mladih obitelji u našem kraju. Dvorana Kalinovac je u visokoj fazi gotovosti, no Općina je do sada iz znanih financijskih razloga nažalost nije mogla samostalno završiti. Podsjećam kako je Županija u proteklom razdoblju u objekt već investirala gotovo tri milijuna kuna i zbog toga nam je izuzetno drago što smo pronašli model koji će zaključiti dugogodišnje iščekivanje lokalne zajednice i što će projekt biti dovršen na korist svih stanovnika ovog kraja – naglasio je župan.

Veliki obol svemu dao je i donedavni zamjenik župana, danas saborski zastupnik Darko Sobota. Prilikom potpisivanja kazao je kako ŽUpanija ima podršku Vlade i Andreja Plenkovića te kako vjeruje da će se ovaj oblik suradnje nastaviti te kako će podići kvalitetu života u Podravini i Prigorju.

Foto: kalinovac.hr

Direktor tvrtke Bistra d.o.o Krešimir Habijanec naglasio je važnost koju ovakvi projekti imaju za građevinski sektor na području županije. Potpisivanju su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek, ravnateljica OŠ I.L. Croata Kalinovac Mirjana Bazijanec, predsjednik Općinskog vijeća Kalinovac Mirko Kovačev te članovi Općinskog vijeća Kalinovac.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

3. kolo HALS za limačice i limače

Mali koprivnički atletičari u Križevcima osvojili pregršt medalja

Odlične rezultate ostvarili su natjecatelji Atletskog kluba Koprivnica na jučer održanom 3. kolu Hrvatske atletske lige sjever za limačice...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×