19.1 C
Koprivnica
Četvrtak, 13. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
TREĆA FAZA

FOTO Potpisan ugovor za dogradnju PŠ Miholec, župan i suradnici obišli radove na sportskoj dvorani u Svetom Petru Orehovcu
F

Planira se dogradnja kotlovnice i spremišta te rekonstrukcija zapadnog krila koje će biti dvorana od 60 metara kvadratnih. Područnu školu Miholec trenutno pohađa 28 učenika u dva razredna odjela, a svrha dogradnje škole je uvođenje jednosmjenske nastave.

Ne propustite

Župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek jučer su boravili u posjetu općini Sveti Petar Orehovec gdje ih je dočekao načelnik Općine Franjo Poljak, zamjenik načelnika Dragutin Hendelja i predsjednik Općinskog vijeća Dragutin Matus.

Prvo su posjetili PŠ Miholec, koja spada u OŠ Sveti Petar Orehovec, gdje su ravnatelj Stjepan Lučki i predstavnik izvođača radova Ivica Šantatić iz tvrtke Graša graditeljstvo potpisali ugovor za treću fazu radova vrijedan malo više od 623 tisuće kuna.

Župan je pritom istaknuo kako je Županija u ovogodišnjem proračunu osigurala 400 tisuća kuna za dogradnju PŠ Miholec, a općenito se na području Općine, obzirom na njezinu veličinu i broj stanovnika, mnogo ulaže. Općina u ovom projektu sudjeluje s 300 tisuća kuna, a dosad je financirala i prve dvije faze radova vrijedne 885 tisuća kuna u kojima je dograđen i uređen prostor učionice, sanitarnog čvora, garderoba te spojni hodnik.

U trećoj fazi izvodi se dogradnja kotlovnice i spremišta te rekonstrukcija zapadnog krila koje će biti dvorana od 60 metara kvadratnih. PŠ Miholec trenutno pohađa 28 učenika u dva razredna odjela, a svrha dogradnje škole je uvođenje jednosmjenske nastave.

Županija također planira novi investicijski ciklus vrijedan 115 milijuna kuna kojim će se stvoriti uvjeti za jednosmjensku nastavu u svim školama kojima je osnivač, a što se tiče križevačkog područja, u planu je dogradnja i rekonstrukcija križevačke Gimnazije, PŠ Fodrovec i OŠ Sveti Ivan Žabno, kao i energetska obnova škole u Žabnu.

Nakon potpisivanja ugovora krenuli su u obilazak radova na izgradnji školske sportske dvorane u Svetom Petru Orehovcu, u pratnji izvođača radova člana Uprave tvrtke Radnik Marija Biljana sa suradnicima. Projekt je vrijedan 18 milijuna kuna, a župan je tom prilikom zahvalio načelniku Poljaku na partnerstvu, kao i na odličnoj suradnji u brojnim drugim zajedničkim projektima koji su realizirani na zadovoljstvo i korist mještana.

Foto: kckzz.hr

– Realizacija projekta koji će uz obrazovnu svrhu dati i dodanu vrijednost razvoju lokalne zajednice najbolje pokazuje kako se ajedničkom suradnjom Županije i Općine mogu uspješno napraviti velike stvari. Možemo reći kako je ova dvorana kruna naših investicija u školstvo na području općine, a to je dokaz da brinemo za ravnomjeran razvoj svih naših krajeva i stvaramo kvalitetne uvjete za sve naše učenike i nastavnike. Ulaganje u školstvo naša je temeljna zadaća i proces koji nema kraja, a već imamo u planu nove investicije – poručio je župan Koren.

Načelnik Poljak uzvratio je zahvale na konstruktivnoj suradnji te župana i suradnike informirao o planovima za naredno razdoblje.

– Ova će dvorana unaprijediti ne samo uvjete za naše školarce i nastavnike, već će podići  kvalitetu života naših stanovnika i omogućiti provedbu brojnih aktivnosti. Hvala županu i Županijskoj upravi na velikoj podršci u svim projektima, radovi odlično napreduju i vjerujem da će dvorana biti dovršena do kraja godine – zaključio je načelnik Poljak.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Napokon

Odlična vijest za umirovljenike: Kreće isplata nacionalne naknade, evo i za koga!

Isplata nacionalne naknade umirovljenicima kreće uskoro. Kako piše portal mirovina.hr, isplata na bankovne račune bit će u ponedjeljak 17....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×