obavljen je očevid

FOTO Potpuno izgorjela vikendica 81-godišnjaka koji je ozlijeđen u požaru: Prolaznik ga je odmaknuo, bio je u šoku, sav opečen

Vikendica je u potpunosti izgorjela, a požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ludbreg.

09:58h
0
Foto: DVD Ludbreg

Policijska uprava varaždinska objavila je kako je očevidom utvrđeno da je do subotnjeg požara u Bolfanu, o čemu smo pisali ovdje, došlo kao posljedica propuštanja plina iz plinske boce.

Pritom se stvorila zapaljiva koncentracija plina i zraka pa se najvjerojatnije zapalila otvorenim plamenom šibice kad je vlasnik htio upaliti rešo.

Požar je zahvatio vikendicu 81-godišnjaka koji je pritom ozlijeđen. Medicinska pomoć
pružena mu je u varaždinskoj Općoj bolnici, a njegove ozlijede nisu okvalificirane.

Vikendica je u potpunosti izgorjela, a požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ludbreg.

Foto: DVD Ludbreg

– Do požara je došlo zbog nestručnog rukovanja plinskom bocom. Po našem dolasku zatekli smo objekt u razbuktaloj fazi požara, te vlasnika kojeg je odmaknuo prolaznik od objekta, jer je gospodin bio u šoku. Pristupili smo gašenju i saniranju opožarenog objekta, te u razgovoru s vlasnikom saznajemo da se u objektu nalaze plinske boce koje iznosimo i gasimo. Pristupili smo pružanju prve pomoći unesrećenom koji je imao opekline po glavi, rukama, ramenima i leđima, te zaustavljanju krvarenja na glavi i nekoliko porezotina na rukama i nogama koje je zadobio prilikom pada kod iznošenja zapaljene plinske boce. Bocu nije uspio iznijeti te se požar proširio po objektu – pojasnio je za ePodravinu Damir Nemec, zamjenik zapovjednika DVD-a Ludbreg.