23.5 C
Koprivnica
Utorak, 28. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
DOMOVINSKI RAT

FOTO Povodom godišnjice pogibije Josipa Jovića u Koprivnici kod Spomenika hrvatskoj slobodi položeni vijenci
F

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća bit će održana misa zadušnica u crkvi sv. Petra i Pavla u Peterancu.

Ne propustite

Povodom obilježavanja 30. godišnjice pogibije prvoga hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića danas je održano polaganje vijenaca kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata u Koprivnici.

Položili su ih župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren s hrvatskim braniteljima i dragovoljcima Domovinskog rata okupljenima u udruzi Prvi hrvatski redarstvenik Koprivničko-križevačke županije, Udruzi specijalne policije Ban Koprivnica i Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Koprivničko-križevačke županije.

– Uskrs je najveći katolički blagdan, prilika da ga hrvatski narod slavi na poseban način. Nažalost, prisjećamo se i Krvavog Uskrsa koji je prije 30 godina odredio put hrvatske budućnosti te Josipa Jovića kao prvoga stradalog policajca. Svake godine naše braniteljske udruge organiziraju svečan program prisjećanja na te dane i one zaslužne za stvaranje naše države. Moramo ustrajati na tome da se događaj i ljudi nikada ne zaborave – rekao je Koren.

Foto: Ivan Balija
Darko Koren // Foto: Ivan Balija

Predsjednik Udruge Prvi hrvatski redarstvenik Koprivničko-križevačke županije Robert Vulić izjavio je kako svi redarstvenici Hrvatske, kao i oni iz inozemstva, inače ovaj datum obilježavaju na Plitvicama. Međutim, epidemiološka situacija te poštovanje mjera uvjetuju održavanje na drugačiji način.

– Prošle smo godine slavili 30 godina nastanka, kada smo priznati kao prva ratna postrojba u Hrvatskoj. Jednako tako, prošle smo godine obilježili 30 godina od prvog ranjavanja redarstvenika Josipa Božičevića. Ove godine, polaganjem vijenaca i molitvom, prisjećamo se tih dana te ćemo najzaslužnijima za rad Udruge Prvi hrvatski redarstvenik Koprivničko-križevačke županije uručiti plaketu – izjavio je Vulić.

Foto: Ivan Balija
Robert Vulić // Foto: Ivan Balija

– Pripadnici Prvoga hrvatskog redarstvenika su dragovoljci, svi redom. Zbog tadašnje političke situacije vidjelo se kako nedostaje vojne snage terena. U ono se vrijeme to jedino moglo ustrojiti putem policije. Ali, redovne policijske, ondašnje milicijske, snage nisu pokazivale ni najmanju namjeru upotpuniti sastave ljudima koji su bili za Lijepu našu – nastavio je Vulić.

Spomenimo kako će nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća biti održana misa zadušnica u crkvi sv. Petra i Pavla u Peterancu te prigodni program u Vatrogasnom domu u Peterancu, gdje će Korenu, između ostalih, biti uručena plaketa za osobe zasluge u radu udruge Prvi hrvatski redarstvenik Koprivničko-križevačke županije.

– Priznanje je pomalo neočekivano. Govori o tome kako je županijska administracija senzibilna prema braniteljskoj populaciji te ima izuzetnu suradnju s braniteljskim udrugama. Naravno, velika je čast meni i mojim suradnicima – zaključio je.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

pametni izbor

Savjeti za stvaranje modernog i energetski učinkovitog doma

Moderan i ekonomski učinkoviti dom ne samo da je moguće nego je i koristan za okoliš i vaš novčanik....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×