Ljeto na Zrinskom

FOTO Poznata sopranistica i koprivnički Zbor umirovljenika oduševili, publika uživala u operi pod zvijezdama

09:46h
0
Barbara Othman // Foto: Matija Gudlin

Ovim je nastupom spojena hrvatska glazbena baština 19. stoljeća s urbanističkim uređenjem našeg središnjeg Austro-ugarskog Zrinskog trga.

Brojna je publika jučer u Koprivnici imala priliku uživati u sasvim posebnom događaju – operi pod zvjezdanim nebom, kojom je obilježeno 150 godina Zrinskog trga (koji postoji od 1866. godine), 450. obljetnica Sigetske bitke (1566.) i 140. obljetnice praizvedbe opere Ivana pl. Zajca – Nikola Šubić Zrinski.


Ogranak Matice hrvatske u Koprivnici je, u suradnji s Mješovitim pjevačkim zborom umirovljenika Koprivnica – Kluba za starije Mariška pod vodstvom Ane Pleskalt, osmislio ovaj jedinstven program u kojem je spojena hrvatska glazbena baština 19. stoljeća s urbanističkim uređenjem našeg središnjeg Austro-ugarskog Zrinskog trga.

Osim Zbora umirovljenika, Koprivničance i njihove goste svojim je nastupom oduševila i hrvatska sopranistica svjetskog glasa – Barbara Othman, koja je neke svoje pjesme otpjevala spustivši se među okupljenu publiku.

Sve okupljene, kao i izvođače, pozdravili su predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Koprivnici, Dražen Ernečić, pročelnik Darko Ledinski te v. d. gradonačelnika, Mišel Jakšić, koji je jučerašnjim gošćama, Barbari Othman i Ani Pleskalt, uručio bukete i zahvalio što su se odazvale na poziv i uljepšale nam još jednu večer u sklopu programa Ljeta na Zrinskom.

čitam...