izložba

FOTO Izložbom Prapovijesna metalurška kultura križevačkog područja predstavljena je bogata građa iz prapovijesti tog kraja

Izložba se može razgledati do 4. studenog.

15:06h
0
Foto: Grad Križevci

U Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci u utorak, 13. listopada, otvorena je izložba pod nazivom Prapovijesne metalurške kulture križevačkog područja. Time je Gradski muzej Križevci predstavio bogatu građu iz metalurških prapovijesnih razdoblja i kultura pronađenu u križevačkom kraju i susjednim područjima.

Arheološki muzej u Zagrebu i Muzej grada Koprivnice su za potrebe postavljanja izložbe posudili dio svoje građe.

Izložbu je detaljnije predstavila muzejska savjetnica i autorica izložbe Lana Okroša Rožić te naglasila kako je riječ o nalazištima koja su obuhvaćena širokim vremenskim razdobljem, od bakrenog do željeznog doba. Kazala je, pritom, kako je vidljivo da je križevački kraj tek na samom početku s istraživanjima metalurških prapovijesnih razdoblja i kultura.

– Možemo biti ponosni što imamo tako dugačku kulturu obrađivanja metala – istaknuo je pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel.

Izložba je sufinancirana sredstvima Ministarstva kulture i medija, Koprivničko-križevačke županije i Grada Križevaca, a može se razgledati do 4. studenog.

čitam...