3.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 25. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
RAZVOJ TURIZMA

FOTO Predstavljen novi turistički proizvod Adventure Podravina koji će gostima pokazati divlju stranu pitome Podravine
F

- Želja nam je bila prikazati da naša županija obiluje turističkom ponudom koja nije dovoljno prepoznata. Pandemija koronavirusom pokazala je da su aktivnosti na otvorenom budućnost i prilika da se razvije kontinentalni turizam - rekla je Sočev.

Ne propustite

Na imanju Etno kuće obitelji Karlovčan u Brodiću danas je predstavljen novi turistički proizvod Adventure Podravina, zajednički projekt Turističke zajednice Đurđevac i Turističke zajednice Dravski peski.
Ovom prilikom naš kraj je posjetila državna tajnica Ministarstva turizma i sporta Sandra Herman.
Projekt su kratko predstavili Kristina Sočev, pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, Mario Fuček direktor Turističke zajednice grada Đurđevac, Vjekoslav Maletić, načelnik Općine Ferdinandovac i direktor TZ područja Dravski peski Alen Janći.

Kristina Sočev uvodno je zahvalila Ministarstvu turizma i sporta te državnoj tajnici na podršci te odobrenju za projektno udruživanje dvije turističke zajednice Grada Đurđevca i Dravski peski kao i na financijskog podršci uz pomoće čega je kupljen jedan dio opreme.

– Želja nam je bila prikazati da naša županija obiluje turističkom ponudom koja nije dovoljno prepoznata. Pandemija koronavirusom pokazala je da su aktivnosti na otvorenom budućnost i prilika da se razvije kontinentalni turizam – rekla je Sočev te dodala da su u ovom projektu sudjelovale i turističke zajednice Pitomača i Virovitičko-podravske županije i Nippy adventures.

Alen Janći pojasnio je da će novi turistički proizvod uključiti  promociju raftinga, kvadova, bicikala, predivne Bilogore koji su objedinjeni u naziv Adventure Podravina.

– Sigurni smo da će doživjeti uspjeh i povećati broj dolazaka i noćenja na našem turističkom području – rekao je Janći.

Mario Fuček iz TZ Đurđevac iskazao je zadovoljstvo što su predstavnici više turističkih zajednica stavili glave skupa.

– Da Podravinu ponudimo na drugačiji način jer ju krasi pitomost, a mi u njoj vidimo i onu divlju stranu koja je isto lijepa za pokazati. Imamo bogatstvo materijalne i nematerijalne kulturne baštine i dok sve to stavimo na hrpu Podravina zaista ima puno toga za pokazati – naglasio je Fuček.

Državna tajnica, Sandra Herman podržala je priču udruživanja oko turističkog proizvoda.

– Ovo je odličan primjer dobre prakse zašto se ide u projektna udruživanja i zašto su bitna – rekla je Herman te najavila da će sredstva biti isplaćena u ovoj godini, a svi koji su se udružili u projektima, po novom praviliniku moći će krajem godine aplicirati za sredstva na javni poziv.

– Već sada osjećamo i možemo doživjeti da projekno udruživanje ima budućnost. Ovdje se rezultat vidi, čestitam vam.  Sad vaš trud moramo dodatno promovirati i staviti ga na turističko tržište – rekla je te nagalasila da će Koprivničko-križevačka županija do kraja godine dobiti svoje mjesto u kampanji Otkrijmo ruralnu Hrvatsku.

S pojavom koronavirusa sve se više okrećemo domaćem, hrvatskom gostu koji želi istraživati unutrašnjost, kontinentalni dio Hrvatske kao i strani turist.

– Naći ćemo dodatna sredstva za vaše manifestacija i top događanja za koje početkom godine nismo znali hoće li se održati. Kontinent spada u nerazvijena područja, ove godine osigurali skoro 40 milijuna kuna za pomoć nerazvijenim područjima, želimo ravnomjeran i jači razvoj turizma što donosi razvoju ukupnog turizma Hrvatske – poručila je Herman.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

OČEKIVANO SLAVLJE

FOTO Podravkašice u velikom derbiju slomile Lokosice i praktično osigurale naslov prvakinja

Rukometašice Podravka Vegete u velikom su derbiju 17. kola Prve hrvatske lige u Zagrebu nadigrale Lokomotivu i pobjedom 22:24...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×