napokon!

FOTO Predstavljen toliko iščekivani đurđevački Tim 2 hitne pomoći, s radom kreće prvog dana travnja

Dakle, kad će tim 1 biti na terenu tim 2 će izlaziti na sljedeću intervenciju, ukoliko će biti dvije u isto vrijeme. Ovo će biti velika pomoć svima na đurđevačkom području.

11:41h
0
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

Koprivničko-križevačka županija je od države, izvansudskom nagodbom, dobila tražene milijune od države za gradnju koprivničke Gimnazije. Taj novac odmah je preusmjeren na osnivanje Tima 2 hitne medicinske pomoći u Đurđevcu. Tim 2 dugo je bio tema rasprava na sjednicama Županijskih skupština, a najglasniji u zazivanju osnutka prijeko potrebnog Tima 2 bio je Željko Lacković.


Danas je u Đurđevcu ispred Doma zdravlja održano toliko iščekivano predstavljanje Tima 2 hitne medicinske pomoći koji će službeno s radom početi 1. travnja ove godine.

– Trebalo je naći određena financijska sredstva da taj dio počne s radom. Donesene su izmjene županijskog proračuna i osigurana su sredstva namijenjena za funkcioniranje tima cijele godine. Osigurano je i 220 tisuća kuna za nabavu medicinske opreme koja će biti u vozilu. Najvažnije je da smo zaposlili 10 novih medicinskih sestara i tehničara. Ovo je još jedan korak u razvoju zdravstvene skrbi na području županije – rekla je Mirjana Hanžeković, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu.

Dakle, kad će tim 1 biti na terenu tim 2 će izlaziti na sljedeću intervenciju, ukoliko će biti dvije u isto vrijeme. Ovo će biti velika pomoć svima na đurđevačkom području. Županija je za Tim 2 osigurala 1,8 mil. kuna, a s 220 tisuća za opremu troškovi se zaokružuju na ‘okruglih’ dva milijuna kuna.

– Ovo je značajna stepenica u razvoju sustava pružanja zdravstvene skrbi. Prva pomoć koja se čovjeku pruža je ključna za njegov život. S ovim Timom 2 Đurđevac će imati nadstandarde u radu hitne pomoći. Ova tema dugo se provlačila kroz politiku, politizirala se, no ne bih se osvrtao sad na to jer je najvažnije da će građani Đurđevca i općina na tom području imati dodatni tim hitne pomoći – kazao je župan Darko Koren.

 

čitam...