14.1 C
Koprivnica
Srijeda, 12. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Međunarodni dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

FOTO Predstavnici Crvenog križa tradicionalno se sastali sa županom, Koren: To je poziv i trajno opredjeljenje prema dobru
F

Ne propustite

Župan Darko Koren danas je tradicionalno ugostio predstavnike županijskog i gradskih društava Crvenog križa povodom obilježavanja Međunarodnog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Zahvalio na odličnoj suradnji te čestitao na postignućima koja društva postižu te podsjetio kako je naša županija već godinama u državnom vrhu po broju doza darovane krvi na broj stanovnika.

Foto: kckzz.hr

– Sve to je proizašlo iz nesebičnog rada te humanosti i požrtvovnosti koju iskazuju djelatnici Crvenog križa, volonteri i brojni darivatelji krvi jer sudjelovati u radu Crvenog križa je poziv i trajno opredjeljenje prema dobru i ono je osobito važno u današnjim kriznim vremenima. Velik doprinos dajete i u županijskom sustavu civilne zaštite, pokazali ste u brojnim situacijama da se na vas itekako može računati. Želimo vam još mnogo uspješnih akcija te da svojim angažmanom i dalje potvrđujete predanost u očuvanju i zaštiti ljudskih života – istaknuo je Koren.

Predsjednica Društva Crvenog križa KKŽ Đurđica Trbus je zahvalila Županiji na stalnoj podršci koja omogućuje dobro funkcioniranje županijske i gradskih organizacija Crvenog križa te podsjetila kako su iznimno ponosni na darivatelje krvi, na članove Kluba 100 te na Klub dijabetičara Slatko srce koji svojim aktivnostima dodatno promoviraju vrednote na kojima se temelji rad u Crvenom križu.

Foto: kckzz.hr

Prigodnim riječima su se obratile i ravnateljica Društva Crvenog križa KKŽ Adela Sočev, ujedno i ravnateljica GDCK Koprivnica, ravnateljica GDCK Đurđevac Sofija Paša i ravnateljica GDCK Križevci Antonija Pukec koje su predstavile aktivnosti te postignuća društava kroz proteklih godinu dana.

Na rad društava su se osvrnuli i predsjednik GDCK Koprivnica Vjekoslav Štimac, predsjednica GDCK Đurđevac Dubravka Jaković te predsjednik GDCK Križevci Franjo Husinec koji su uz zahvalu Županiji istaknuli važnost prenošenja duha volonterizma na mlađe generacije, posebno one u vrtićima i školama.

Spomenimo da su susretu prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnice Melita Ivančić i Ana Mušlek.

Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Osvajači

Podravec iz Torčeca prvak je Druge ŽNL, predsjednica Rumek: Klub je obitelj i tako funkcioniramo, ima lijepih trenutaka, ali i razmirica

Jedna od zanimljivijih sezona Druge županijske nogometne lige je iza nas. U filmskoj završnici titulom prvaka okitio se Podravec...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×