23.5 C
Koprivnica
Petak, 14. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
program unpd

FOTO Predstavnici institucija za lokalni i regionalni razvoj iz Sjeverne Makedonije posjetili Koprivnicu
F

Cilj ove studijske posjete je razvoj kapaciteta za strateško planiranje, održivi razvoj, lokalni i regionalni razvoj te razvoj apsorpcijskih kapaciteta i kapaciteta za upravljanje europskim fondovima, kroz razmjenu znanja sa stručnjacima i krugom suradničkih institucija

Ne propustite

U sklopu Programa Ujedinjenih naroda za razvoj u Sjevernoj Makedoniji, 15 predstavnika institucija zaduženih za lokalni i regionalni razvoj iz Sjeverne Makedonije boravili su u Koprivnici.

Tom prilikom u gradskoj upravi ugostila ih je zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, a prijemu su prisustvovali i predstavnici Komunalca, Koprivničkih voda i REA Sjever.

Tijekom boravka u Koprivnici, delegacija je obišla Kompostanu Herešin, Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda u Herešinu i „Šparne hiže“, kompleks niskoenergetskih stambenih zgrada.

UNDP Sjeverna Makedonija sa središnjim uredom u Skopju, trenutno provodi projekt potpore lokalnom i regionalnom razvoju, u suradnji s Biroom za regionalni razvoj i Ministarstvom lokalne samouprave.

Također, Sjeverna Makedonija je nedavno započela pregovore za pristup Europskoj uniji i priprema svoje institucije za provedbu politika EU-a, a Grad Koprivnica jedan je od gradova koji je izabran kao svijetli primjer po pitanju provođenja plana i programa održivog razvoja.

Cilj ove studijske posjete je razvoj kapaciteta za strateško planiranje, održivi razvoj, lokalni i regionalni razvoj te razvoj apsorpcijskih kapaciteta i kapaciteta za upravljanje europskim fondovima, kroz razmjenu znanja sa stručnjacima i krugom suradničkih institucija.

Foto: koprivnica.hr
Foto: koprivnica.hr
Foto: koprivnica.hr
Foto: koprivnica.hr
Foto: koprivnica.hr
Foto: koprivnica.hr
Foto: koprivnica.hr
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Mještani ogorčeni

Općina na nogama: Ne želimo smrad kompostane u svojim domovima, slat ćemo inspekcije da zaustavimo projekt

Vijest da će se u Imbriovcu, mjestu u općini Đelekovec, graditi nova kompostana na mjestu već postojeće, no s...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×