26.5 C
Koprivnica
Četvrtak, 30. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Velika manifestacija

FOTO Prepun trg na Danima voća, svi su došli vidjeti što to nudi poljoprivreda Podravine i Prigorja
F

Priređen je bogat i sadržajan program, osim kupnje domaćih proizvoda moglo se sudjelovati i u stručno vođenom kušanju voćnih prerađevina u sklopu predavanja eminentnih stručnjaka prvog dana manifestacije.

Ne propustite

Dani voća, najveća i najznačajnija voćarska manifestacija Koprivničko-križevačke županije, ovog se vikenda održava u Đurđevcu.

Počela je još jučer održavanjem edukativnih predavanja, a vrhunac programa je danas, kada se na Trgu sv. Jurja predstavljaju brojni voćari i proizvođači svojim plodovima i prerađevinama. Priređen je bogat i sadržajan program, osim kupnje domaćih proizvoda moglo se sudjelovati i u stručno vođenom kušanju voćnih prerađevina u sklopu predavanja eminentnih stručnjaka prvog dana manifestacije.

Željko Lacković // Foto: Sanjin Bojić

– Po posjećenosti je ovo najvrjednija manifestacija ovog tipa u županiji. Svi se trebamo okrenuti prema domaćim i zdravim proizvodima i na taj način doprinijeti razvoju poljoprivrede, koja ima potencijal rasta – na otvorenju je rekao saborski zastupnik Željko Lacković.

Izaslanik ministrice poljoprivrede i ravnatelj Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu Krunoslav Dugalić prisustvovao je otvorenju i rekao da će Ministarstvo uvijek podržavati manifestacije koje promoviraju domaću poljoprivredu.

Krunoslav Dugalić // Foto: Sanjin Bojić

– Podrška ovakvim manifestacijama je vrlo snažna, želja nam je da ih bude što više. Tako možemo biti konkurentni na tržištu, financirati našu poljoprivrednu proizvodnju, na zadovoljstvo naših proizvođača, ali i potrošača – rekao je Dugalić

Darko Koren // Foto: Sanjin Bojić

Župan Darko Koren istaknuo je važnost Dana voća za promociju cjelokupne poljoprivredne proizvodnje na području Koprivničko-križevačke županije.

– Ova manifestacija saživjela je s ovim gradom, vrlo je posjećena. Osobno vjerujem da su svi zadovoljni ovim danom. Treba reći da su Dani voća jedna od stožernih manifestacija poljoprivrede u ovoj županiji. Većina proizvodnje voća i povrća odvija se upravo u đurđevačkom dijelu županije i mislim da ovaj događaj to promovira na najbolji mogući način – rekao je župan.

Hrvoje Janči // Foto: Sanjin Bojić

Dodao je da u budućnosti treba staviti naglasak na hladioničke prostore, koji su idući korak u unaprjeđenju situacije s poljoprivredom.

Gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči ponosan je što je Đurđevac već tradicionalno domaćin ove manifestacije te je istaknuo brend Podravinoteke kao jedan od načina na koji se može promovirati domaća proizvodnje.

– Đurđevac je ponosan na ovu manifestaciju, nužno je raditi na promociju domaće proizvodnje. U gradu imamo i projekt Podravinoteke, brendiranje proizvođača koji sudjeluju na nacionalnim manifestacijama, što je još jedan od načina promoviranja domaće proizvodnje – rekao je gradonačelnik Janči.

Darko Sobota // Foto: Sanjin Bojić

Zamjenik župana i predsjednik organizacijskog odbora Darko Sobota naglasio je da Županija pomaže proizvođačima kroz razne potpore.

– Promocija OPG-ova, konkretno voćarskih, iznimno je važna. Posebice veseli da ta proizvodnja ima trend rasta, danas ima čak 56 izlagača, što je povećanje u odnosu na prošle godine. Zasigurno i Županija ima u tome ulogu, kroz razne mjere subvencionirali smo voćarsku proizvodnju – istaknuo je predsjednik organizacijskog odbora.

Također, proizvođačima su uručena i bespovratna sredstva dodijeljena putem Mjera za poticanje u poljoprivredi Grada Đurđevca. Do sada je odobreno 36 zahtjeva ukupne vrijednosti oko 174.000 kuna, a potpisani su i ugovori s proizvođačima domaćih proizvoda za dodjelu oznake Kvaliteta Podravine.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Turistički doživljaj

Želite na rafting Dravom? Imamo datum, cijena je “bagatela” – požurite i prijavite se dok još ima mjesta!

U subotu 15. i nedjelju 16. lipnja najavljen je tradicionalni rafting Dravom - Hrvatskom Amazonom. Jedinstven je to doživljaj...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×