UREDNIŠTVO

FOTO Profesori Sveučilišta Sjever u Zagrebu prezentirali vrijednu knjigu koja odgovara kakav bi trebao biti urednik

Zasluge za dio sadržaja pripadaju studentima Diplomskog studija Novinarstva te profesori i studenti koji su sudjelovali u grafičkom i tehničkom oblikovanju knjige.

12:28h
0
Foto: Grad Koprivnica

Promocija knjige Uredništvo: koncepti uređivanja u preddigitalno i digitalno doba profesora Sveučilišta Sjever doc. dr. sc. Gordane Tkalec i doc. dr. sc. Željka Krušelja održana je jučer u Novinarskom domu u Zagrebu.


Knjiga odgovara na pitanje kakav bi trebao biti stručni, obrazovni i intelektualni doseg današnjeg urednika u medijima i izdavaštvu. Sadrži iskustva brojnih urednika i medijskih stručnjaka, što doprinosi praktičnoj i činjeničnoj utemeljenosti. Zasluge za dio sadržaja pripadaju studentima Diplomskog studija Novinarstva te profesori i studenti koji su sudjelovali u grafičkom i tehničkom oblikovanju knjige.

Učenici koprivničke Obrtničke škole i njihovi mentori omogućili su degustaciju podravskih jela i vina na oduševljenje brojnih gostiju. Potonji su, pak, umjesto uobičajene kupnje, donirali sredstva za knjigu preusmjerenu Humanitarnoj udruzi Šegrtsko srce čija su briga učenici slabijeg imovinskog stanja.

Moderator promocije bila je poznata novinarka Sandra Križanec, dok su o knjizi govorili glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić i nekadašnji ravnatelj HRT-a Mirko Galić. U ime grada Koprivnice, promociji je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

čitam...