PRIJEM

FOTO Projekti križevačkih vrtića uvršteni među najbolje u Hrvatskoj, postavljene sprave i osigurani paketi pomoći

Križevci, naglasio je gradonačelnik Mario Rajn, jesu grad prijatelj djece.

09:03h
0
grad krizevci
Foto: Grad Križevci

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn jučer je, povodom dobivanja priznanja za dva najbolja projekta za djecu provedenih 2020./2021. godine, održao prijem za odgojiteljice i djecu Crvene odgojne skupine Dječjeg vrtića Zraka sunca i za članove Dječjeg gradskog vijeća Grada Križevaca.

Gradsko vodstvo podsjeća kako su na natječaj Saveza Društva naša djeca Hrvatske prijavili projekte kojima se djecu potiče na uključivanje i odlučivanje u lokalnim zajednicama i promociji dječjih prava. Oba projekta uvrštena su u top tri najboljih u Hrvatskoj. Točnije, prvi projekt jest Igrajmo se i rastimo zajedno kojim su postavljene sprave za djecu s invaliditetom na igralište kod sportske dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca. Drugi je, pak, Djeca Križevaca za djecu Gline kojim su prikupljeni paketi pomoći kako bi se razveselila i pružila podrška djeci čiji su domovi stradali u potresu. Prikupljeno je 140 paketa pomoći koji su predani Centru za socijalnu skrb Glina, da bi ih zatim proslijedili djeci.

Rajn je na prijemu zahvalio na pokretanju akcija koje, rekao je, pokazuju senzibiliziranost djece i spremnost na djelovanje. Križevci, naglasio je, jesu grad prijatelj djece. Spomenimo kako je, također, uručio zahvalnice te počastio djecu slatkim paketićima.

Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci